detector.media
25.10.2021 17:59
Поранений режисер та оператор дали свідчення у справі про загибель Галини Гатчинс
Поранений режисер та оператор дали свідчення у справі про загибель Галини Гатчинс
Свідки під присягою повідомили, що Алеку Болдуїну вручили реквізитний пістолет і сказали, що він безпечний.

Поранений режисер Джоел Соуза та другий оператор Рід Рассел дали свідчення під присягою щодо загибелі операторки фільму Rust Галини Гатчинс від пострілу Алека Болдуїна.

У судових документах йдеться, що Болдуїну вручили реквізитний пістолет і сказали, що він безпечний. За даними правоохоронців, пістолет актору передав помічник режисера Дейв Голлс. 

NYT з посиланням на спеціалістів пише, що видавати такий реквізит повинен саме фахівець зі зброї, а не помічник режисера. За даними видання, це головний спеціаліст зі зброї фільму Rust, 24-річна Ханна Гутьєррес Рід. Раніше в одному з інтерв'ю вона скаржилась на брак досвіду, через що подумувала піти з професії. Сама Гутьєррес Рід наразі не коментувала інцидент. 

Згідно зі свідченнями, Болдуїн направив револьвер на камеру, після чого пролунав фатальний постріл. Під час пострілу, Соуза стояв позаду Гатчинс.

«Джоел заявив, що Алек сидів на лавці в церковній будівлі, і він вправлявся у діставанні пістолету збоку. Джоел сказав, що дивився через плече (Гатчинс, – ДМ), коли почув щось на кшталт удару батога, а потім гучний хлопок», – цитує свідчення Рассела ВВС News Україна.

У документі зазначено, що Гатчинс була поранена в груди.

«Джоел смутно пам'ятає, як (Гатчинс, – ДМ) поскаржилася на біль у животі й схопилася за нього. Джоел також сказав, що Гатчинс почала задкувати і їй допомогли опуститися на землю», – говориться в документі.

Рассел, який стояв поруч із Гатчинс під час стрілянини, сказав чиновникам, що вона поскаржилася, що не відчуває своїх ніг.

Коли його запитали, як Болдуїн поводився з вогнепальною зброєю на знімальному майданчику, Рассел відповів, що актор завжди був дуже обережним і згадав про випадок, коли Алек переконався, що поруч із ним не було дитини-актора, перш ніж вистрілити з реквізитного пістолета.

Соуза і Рассел також підтвердили інформацію ЗМІ про те, що шестеро членів знімальної групи покинули майданчик через проблеми з організацією та фінансуванням зйомок.

Фатальний для Гатчинс постріл на зйомках фільму у штаті Нью-Мексіко пролунав 21 жовтня 2021 року. Унаслідок пострілу Болдуїна поранення отримав режисер Джоел Соуза.

Галині Гатчинс було 42 роки, вона мала громадянство України та раніше працювала журналісткою-розслідувачкою. В останні роки Гатчинс працювала в Голлівуді операторкою. У 2019 році журнал асоціації кінематографістів Америки включив її у десятку найперспективніших операторів США.

Поліція одразу ж допитала Болдуїна, проте наразі нікому не було пред'явлено обвинувачення. Напередодні Болдуїн прокоментував подію, сказавши, що убитий горем.

«Немає слів, щоб передати мій шок і смуток з приводу трагічного інциденту, який забрав життя Галини Гатчинс, дружини, матері та нашої шановної колеги. Я повністю співпрацюю зі слідством, щоб розібратися, як сталася ця трагедія, і на зв'язку з її чоловіком, пропоную свою підтримку йому та його сім’ї. Серце розривається за її чоловіка, їхнього сина та всіх, хто знав і любив Галину», – написав Болдуїн.

Зараз розслідування нещасного випадку зосередилося на Ханні Гутьєррес Рід та помічникові режисера, який дав Болдуїну пістолет.

Фото: Gage Skidmore/Flickr

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY