detector.media
25.10.2021 15:14
В окупованому Сімферополі під судом затримали журналістів «Кримської солідарності»
В окупованому Сімферополі під судом затримали журналістів «Кримської солідарності»
У двох із них було при собі письмове редакційне завдання і прескарти.

В окупованому Сімферополі під будівлею «Кримського гарнізонного військового суду» 25 жовтня затримали активістів та журналістів «Кримської солідарності», повідомляє видання.

Люди зібралися під судом, тому що сьогодні там розглядали апеляцію у справі «Червоногвардійської групи» Хізб ут-Тахрір. Слухачі прийшли в медичних масках і стояли з дотриманням соціальної дистанції. Однак силовики через рупор оголосили про необхідність дотримуватися санітарних протиепідемічних норм, а потім заштовхали присутніх в автобус.

Серед затриманих виявились кореспонденти «Кримської солідарності»: Зідан Аджікелямов, Руслан Параламов і Длявер Ібрагімов. У двох із них було при собі письмове редакційне завдання і прескарти. Також був затриманий координатор «Кримської солідарності» Дилявер Меметов.

«Я їм казав, що я журналіст і у мене є дозвіл. Мені відповіли: "Там поговоримо", і відразу скрутили руки, гукаючи: "Не чини опір!" Я повідомив їм, що їхні дії незаконні, але їм було плювати», – передав Зідан Аджікелямов.

Раніше «Київський районний суд» окупованого Сімферополя призначив кореспонденту «Кримської солідарності» Айдеру Кадирову штраф у 5 тисяч рублів (близько 1800 грн) за нібито «участь у несанкціонованому масовому заході». 

Фото: crimean-solidarity.org

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY