detector.media
25.10.2021 12:10
«Хаотичні зйомки, погані умови роботи і один бойовий патрон»: ЗМІ про нові подробиці загибелі операторки Галини Гатчинс
«Хаотичні зйомки, погані умови роботи і один бойовий патрон»: ЗМІ про нові подробиці загибелі операторки Галини Гатчинс
ЗМІ: Через жорсткий графік керівництво знімальної групи заплющувало очі на заходи безпеки, також на знімальному майданчику вже були інциденти з випадковим застосування реквізитної зброї.

21 жовтня під час зйомок вестерну Rust у штаті Нью-Мексико внаслідок пострілу актора Алека Болдуїна загинула кінооператорка Галина Гатчинс та був поранений режисер Джоел Соуза. Галині Гатчинс було 42 роки, вона мала громадянство України та в останні роки працювала в Голлівуді. У 2019-му журнал асоціації кінематографістів Америки включив її у десятку найперспективніших операторів США.

Хаос на знімальному майданчику

За даними американських ЗМІ, під час зйомок Rust вже траплялася випадкова стрілянина з реквізитної зброї, а члени знімальної групи скаржилися на умови роботи і порушення техніки безпеки ще до трагедії.

За даними джерел Los Angeles Times, за кілька годин до трагедії близько шести членів операторської команди Rust відмовилися продовжувати роботу через погані умови праці. Вони скаржилися на надмірне навантаження та затримку гонорарів. ЗМІ пишуть, що за мірками Голлівуду, бюджет фільму був досить малий – близько 7 млн. доларів. 

Також журналісти стверджують, що бачили копію повідомлення, надісланого одним з членів знімальної групи керівництву, де говорилося про «три випадкових постріли» на знімальному майданчику, які сталися ще до трагедії з Гатчинс.

Члени знімальної групи на умовах анонімності розповіли виданню, що через жорсткий графік керівництво заплющувало очі на заходи безпеки, а після випадкових пострілів не було проведене розслідування.

«Зборів з питань безпеки не було. Не було запевнень, що подібного більше не станеться. Вони все хотіли зробити нашвидкоруч», – стверджують вони. У компанії, що проводила зйомки, заявили, що їм не було відомо про скарги, але пообіцяли провести розслідування.

Підтверджують інформацію Los Angeles Times і джерела видання The New York Times, які також розповіли про інциденти з реквізитною зброєю.

Чи був у револьвері один бойовий патрон?

Як пише Varieti, ввечері, 21 жовтня, профспілка працівників шоу-бізнесу США і Канади розіслала своїм членам лист, в якому говорилося, що «провідний актор випадково вистрілив в оператора одним бойовим патроном». Однак поліція наразі не підтверджує і не спростовує припущення, що в револьвері випадково опинився бойовий патрон.

Правоохоронці попередньо встановили, що реквізитний револьвер був виданий Болдуїну помічником режисера Дейвом Голлсом, який повідомив акторові, що зброя «холодна» (тобто, в реквізитній зброї немає бойових патронів, – ДМ).

У холостому патроні немає кулі, замість неї гільзу затикають паперовою вкладкою або ватою. Постріл з такого патрону виглядає дуже реалістично, з гуркотом і спалахом. Але холості патрони також можуть бути небезпечними, – навіть без кулі сили ударної хвилі пороху цілком достатньо, щоб поранити людину, або навіть вбити, якщо зброя наведена у безпосередній близькості до тіла.

NYT з посиланням на спеціалістів пише, що видавати такий реквізит повинен саме фахівець зі зброї, а не помічник режисера. За даними видання, це головний спеціаліст зі зброї 24-річна Ханна Гутьєррес Рід. Раніше в одному з інтерв'ю вона скаржилась на брак досвіду, через що подумувала піти з професії. Сама Гутьєррес Рід наразі не коментувала інцидент. 

NYT також підтверджує інформацію колег із Los Angeles Times, що під час зйомок вестерну щонайменше двічі стались незаплановані постріли, можливо, через нехтування правилами безпеки. Спеціалісти пояснили виданню, що після подібних інцидентів обов'язково проводиться розслідування, щоб з’ясувати всі обставини. Однак, за даними джерел видання, тоді жодного розслідування інциденту не було проведено.

Поліція одразу ж допитала Болдуїна, проте наразі нікому не було пред'явлено обвинувачення. Напередодні Болдуїн прокоментував подію, сказавши, що убитий горем.

«Немає слів, щоб передати мій шок і смуток з приводу трагічного інциденту, який забрав життя Галини Гатчинс, дружини, матері та нашої шановної колеги. Я повністю співпрацюю зі слідством, щоб розібратися, як сталася ця трагедія, і на зв'язку з її чоловіком, пропоную свою підтримку йому та його сім’ї. Серце розривається за її чоловіка, їхнього сина та всіх, хто знав і любив Галину», – написав Болдуїн.

Зараз розслідування нещасного випадку зосередилося на Ханні Гутьєррес Рід та помічникові режисера, який дав Болдуїну пістолет.

Фото: halynahutchins/Instagram

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY