detector.media
25.10.2021 12:31
Cтрічка «Будьмо, гей! Діалоги про гідність» перемогла на кінофестивалі Pridefilm.online
Cтрічка «Будьмо, гей! Діалоги про гідність» перемогла на кінофестивалі Pridefilm.online
Фільм розповідає, як Революція Гідності та бойові дії на Донбасі вплинули на героїв, їхнє відчуття гідності, а також як змінилося суспільне ставлення до ЛГБТ+.

Українська документальна стрічка «Будьмо, гей! Діалоги про гідність» перемогла на онлайн-кінофестивалі Pridefilm.online. Її визнали найкращим повнометражним фільмом.

Герої фільму – це чотири зовсім різні людини, кожна живе власним життям. Але їх об’єднує гідність та бажання жити в Україні, незважаючи на те, що суспільство не зовсім готове до сприйняття їх повністю такими, якими вони є. Тому що вони – геї.

Фільм побудований на розмові героїв фільму, а також на висловлюваннях лідерів думок.

Розмова йде про те, як саме вплинула Революція Гідності 2013-2014 років та бойові дії на Донбасі на самих героїв, їхнє відчуття гідності, а також як суспільство змінило власну думку по відношенню до ЛГБТ+ спільноти в Україні.

На п’ятому Міжнародному кінофестивалі Kharkiv MeetDocs «Будьмо, гей!» отримав приз глядацьких симпатій.

Подивитися стрічку на YouTube можна за посиланням.

«UA: Культура» покаже фільм «Будьмо, гей! Діалоги про гідність» 5 листопада 2021 року о 23:00.

Нагадаємо, «Будьмо, гей!» журналісти назвали фільмом-тестом на гідність. У травні 2021-го на закритому преспоказі фільму в Києві було вчинено напад на активістів на грунті гомофобії. До Dialog Hub, де відбувався показ, прийшли кільканадцять молодиків і дівчат у масках і пустили в приміщення сльозогінний газ.

В інтерв’ю «Детектору медіа» Євген Лесной і Андрій Трашкальов розповіли, що, на їхню думку, фільм повинні подивитися політики, а в суспільства немає іншого виходу, крім прийняти ЛГБТ-спільноту та допомогти відстоювати її права.

Фото: скріншот з YouTube

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY