detector.media
24.10.2021 21:44
Більшість дописів Подоляка у фейсбуці лайкають боти – «Букви»
Більшість дописів Подоляка у фейсбуці лайкають боти – «Букви»
Близько 90% всіх реакцій на сторінці Михайла Подоляка залишають фейкові акаунти.

Видання «Букви» у своїй публікації стверджує, що більшість реакцій під дописами радника глави Офісу президента Михайла Подоляка у фейсбуці залишають боти, які створюють видимість широкої підтримки позицій радника глави ОП у соцмережах. 

Вони поділили акаунти, які реагували на дописи Подоляка, на три умовні групи:

У розслідуванні підкреслюється, що близько 90% тих, хто залишав свої реакції – це фейки, оскільки акаунти цих користувачів не схожі на сторінки живих людей. Хоча й поміж таких ботів є дуже якісні, які ведуть свої сторінки і між репостами рецептів та котиків – «той контент, заради якого все і робиться».

Нагадаємо, що у листопаді 2020 року Подоляк повідомив, що Офіс президента створює пул блогерів, які в соціальних мережах говоритимуть про позитивні тренди у внутрішній політиці. Крім того, блогери матимуть можливість приходити до Офісу на зустрічі в форматі off the record.  

Як писав «Детектор медіа», Сергій Лещенко звинуватив команду суспільно-політичного токшоу «Зворотний відлік», яка виходить на телеканалі «UA: Перший», в заангажованості, тому що у студії не було представників «Слуги народу» і влади. Ведуча токшоу Мирослава Барчук відповіла йому і заявила про тиск із боку Офісу президента.

Радник голови Офісу президента України Володимира Зеленського Михайло Подоляк відповів, що представники «Слуг народу» беруть участь в ефірах Суспільного мовника, але через «особисті симпатії чи антипатії ведучих» не мають бажання приходити на деякі телепроєкти.

На Суспільному виступили з заявою, в якій вважають неприпустимим вплив політиків на формування складу учасників «Зворотного відліку».

Володимир Зеленський назвав хайпом заяву Мирослави Барчук про тиск Офісу президента на Суспільне.

Речниця фракції «Слуга Народу» Юлія Палійчук заявила, що за останні 6 місяців спікери монобільшості брали участь у «Зворотному відліку» на «UA: Першому» 14 разів.

Фото: пресслужба ОП

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY