detector.media
24.10.2021 17:18
За «образливий» коментар в чаті телеграму в Білорусі закрили видання «Віртуальний Брест» та засудили головреда до «домашньої хімії»
За «образливий» коментар в чаті телеграму в Білорусі закрили видання «Віртуальний Брест» та засудили головреда до «домашньої хімії»
Редакція сказала, що працювати в заблокованому режимі немає особливого сенсу й до кінця року вони спробують завершити свої справи.

21 жовтня в Білорусі почався суд над головредом видання «Віртуальний Брест» Андрієм Кухарчиком. Про це написали правозахисники з «Весни». Наступного дня йому винесли вирок. 

Його звинуватили в образі представника влади. За версією слідства, Кухарчик написав образу під фотографією депутата Палати представників у створеному ним телеграм-чаті «Обсуждаем опасный Брест».

Білоруське МВС стверджує, що фразою було: «Народ побили, а депутат: "Забути образу й почати з чистого листа". От прикоритна [..]».

Суддя присудив йому півтора року «домашньої хімії» – поширений в Білорусі спосіб покарати за протести. Засуджений при цьому обмежується в свободі, наприклад, не може покидати квартиру після певної години, але його не забирають у місця позбавлення волі. 

23 жовтня сайт «Віртуального Бресту» перестав відкриватися з Білорусі. Це вже друге блокування видання – вперше його заблокували в серпні 2020 року. Редакція заявила, що працювати в заблокованому режимі немає сенсу, тому до кінця року вони спробують завершити свої справи, пов’язані з рекламодавцями.

Нагадаємо, що білоруського політолога Юрія Воскресенського, який часто виступає на державному телебаченні та підтримує режим самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка, не пустили в Україну у ніч на 22 жовтня. Він заявляв, що летів обговорювати торгівлю енергетикою. 

Фото: БАЖ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY