detector.media
24.10.2021 16:18
«Це моя принципова позиція». Тревел-блогер Орест Зуб відмовився від участі в російськомовному проєкті телеканалу «Дом»
«Це моя принципова позиція». Тревел-блогер Орест Зуб відмовився від участі в російськомовному проєкті телеканалу «Дом»
Він вважає, що нераціонально витрачати державні кошти на виключно російськомовний продукт, а не, як мінімум, двомовний. Крім того, вести програму українською – це його принципова позиція.

Український блогер та мандрівник Орест Зуб написав у себе на сторінці у фейсбуці, що його запросили на кастинг ведучого нового тревел-шоу на державному телеканалі «Дом». 

Раніше ДМ писав, що на тревел-шоу «Украина с первого взгляда» (програма йтиме російською) телеканал витратить 33,9 млн грн. Зуб написав, телеканал шукає саме російськомовного ведучого, що обурило й здивувало блогера. 

«За наші з вами податки у нашій країні виділяються колосальні державні бюджети на створення російськомовного контенту на сьомому році війти проти Росії. Саме інформація слугує зброєю масового ураження в сучасному світі. І медіа є одним з інструментів, які здатні фундаментально розвивати наше суспільство у конструктивному цивілізованому напрямку. Мені, як україномовному кріетеру, який протягом десяти років публікує україномовний контент, на це особливо боляче дивитися», – написав він.

У коментарі ДМ Зуб сказав, що такий продукт має бути хоча б двомовним, але аж ніяк не виключно російськомовним. І що не погоджуватись на такі умови – це його принципова позиція.

«Я вважаю, що неправильно й нераціонально виділяти державні кошти на такі речі, ще й у такому обсязі. Ще й усвідомлюючи, що канал створили з метою реінтеграції окупованих територій та Криму. Але це точно не повинен бути виключно російськомовний контент. Має бути поєднання певне. І україномовний контент, який, скажімо, буде їм адресований. Тому що тут ми нічого не міняємо, ми просто транслюємо російською – і все, воно не змінює свідомості людей. І так, я російською не веду програми. По-перше – англійською я говорю краще, а по-друге – це моя принципова позиція», – сказав він. 

Орест Зуб – український онлайн підприємець, блогер, мандрівник та письменник родом зі Львова, який відвідав понад 100 країн світу. Його ціль – відвідати решту країн, які залишились. Він також веде ютуб-канал про свої подорожі.

Нагадаємо, що державний «Ощадбанк» у своєму тіктоці запустив рекламу під музику російського гурту «Арія», який неодноразово виступав в окупованому Криму. Через кілька хвилин після публікації ролик став приватним.

Фото: фейсбук Зуба

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY