detector.media
22.10.2021 07:39
Від пострілу актора Алека Болдуїна загинула кінооператорка з України
Від пострілу актора Алека Болдуїна загинула кінооператорка з України
Галина Гатчинс походить з України та раніше працювала журналісткою-розслідувачкою.

Американський актор Алек Болдуїн під час зйомок вестерну Rust у штаті Нью-Мексико застрелив кінооператорку Галину Гатчинс, яка походить з України, та поранив режисера Джоела Соузу. Про це повідомляє AP.

Галину Гатчинс доправили до лікарні, проте врятувати її не вдалося. За версією прессекретаря Болдуїна, стався нещасний випадок. За інформацією місцевих правоохоронців, під час допиту актор плакав; від коментарів для преси він відмовився. Зйомки зупинили.

За інформацією з сайту Галини Гатчинс, вона походить з України, виросла на радянській військовій базі за Полярним колом, закінчила Інститут журналістики Київського національного університету та працювала розслідувачкою в британському документальному проєкті в Європі. Закінчила дворічну програму AFI Conservatory. Їй було сорок два роки.

Фото з фейсбук-сторінки Галини Гатчинс

Останнім часом Галина Гатчинс мешкала в Лос-Анджелесі. Серед фільмів, які вона знімала — Blindfire, Archenemy і Darlin’. Журнал асоціації кінематографістів Америки в 2019 році включив її в десятку найперспективніших операторів США.

Український документаліст Андрій Семенюк, який мешкає в США, розповів «Детектору медіа», що Галина Гатчинс раніше співпрацювала з BBC, а в останні роки її кінокар'єра швидко просувалась.

«Я познайомився з нею в Лос Анджелесі, коли переїхав сюди чотири роки тому. Вона надзвичайно талановита director of photography, яка, до речі, завжди звертала увагу на те, що вона українка.

Про її кар’єру в Україні я знаю лише трохи з розмов з нею. Мені здається, що її співпраця з BBC стала поштовхом до її подальшої роботи в кіно.

Мені дуже пощастило бути з нею знайомим і в такій мегаконкурентній індустрії, як кіно, її допомога і поради були на вагу золота.

Вона дуже швидко рухалась кар’єрними сходинками протягом останніх кількох років, що я був з нею знайомий, і це було круто і гордо спостерігати за своєю співвітчизницею. Це глупа втрата і просто шок… тут важко добирати слова», – розповів пан Андрій.

Фото з сайту Галини Гатчинс. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY