detector.media
21.10.2021 11:16
«Погрожують та шантажують закриттям». Мураєв заявив, що ОП хоче забрати половину каналу «Наш»
«Погрожують та шантажують закриттям». Мураєв заявив, що ОП хоче забрати половину каналу «Наш»
Євген Мураєв: Офіс хоче купити у мене половину каналу, підсилаючи постійно людей.

Екснардеп та лідер політичної партії «Наші» Євген Мураєв заявив про «тиск» з боку Офісу президента з нібито метою продажу 50% частки телеканалу «Наш».

В етері телеканалу «Україна 24» Мураєв заявив, що влада вимагає продати частку каналу «Наш» шантажуючи закриттям і позбавленням мовника ліцензії. Таку заяву Мураєв зробив на тлі скандалу через висловлювання ведучої токшоу «Зворотний відлік» Мирослави Барчук про тиск Офісу президента на програму.

«Зараз всі журналісти і ведучі володіють телеканалом, тому що не тисне на журналістів влада, тисне на власника, змушуючи робити щось як правило в інтересах Офісу президента... Офіс хоче купити у мене пів-каналу, підсилаючи постійно людей. Вимагає частку каналу. Погрожують, шантажують закриттям, позбавленням ліцензії. Цього не буде! Вони намагалися це зробити через різних людей – близьких, далеких від мене, шантажем, погрозами», – заявив Мураєв.

Також Мураєв заявив, що мовника «намагаються позбавити ліцензії через Нацраду».

«Регулятор зірвався з ланцюга, вони не те регулюють, використовуються як репресивний апарат. Сукупний обсяг штрафів – 7 млн гривень», – заявив Мураєв.

«Детектор медіа» звернувся по детальніший коментар до Євгена Мураєва та генерального продюсера каналу «Наш» Володимира Грановського.

У квітні 2021 року «Українська правда» повідомила, що олігарх Вадим Новинський фінансує телеканал «Наш» і веде перемовини з Мураєвим про офіційну покупку цього медіаактиву. Мураєв тоді спростував повідомлення про фінансування мовника олігархом.

У червні 2021 року Новинський офіційно підтвердив, що веде з Мураєвим перемовини щодо купівлі телеканалу. Однак 7 липня Новинський повідомив, що офіційно вийшов з перемови щодо купівлі каналу «Наш».

Напередодні, 29 червня 2021 року, Мураєв заявив, що передає управління мовником трудовому колективу.

Фото: НАШ/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY