detector.media
21.10.2021 08:31
У Білорусі силовики прийшли з обшуками до журналістів та в редакцію видання «Новы Час»
У Білорусі силовики прийшли з обшуками до журналістів та в редакцію видання «Новы Час»
Після допиту працівників видання відпустили. У чому претензії до редакції – вони сказати не можуть.

У Білорусі силовики прийшли з обшуками до журналістів та в редакцію видання «Новы Час», пише «Білоруська асоціація журналістів».

Вранці 20 жовтня перестали виходити на зв'язок головна редакторка Оксана Колб та журналіст Сергій Пульша. Свідки повідомили, що в будинку Пульши був обшук. Після цього силовики разом із ним попрямували до редакції видання «Новы Час».

Після обшуків та допитів журналістів відпустили. У чому суть претензій силовиків до видання – невідомо, тому що журналісти перебувають під підписками про нерозголошення.

19 жовтня обшук також відбувся в будинку фотографа видання «Новы Час» Дмитра Дмитрієва – у нього забрали комп'ютер.

Нагадаємо, у листопаді 2020 року фотокореспонденти газети «Новы Час» були затримані кілька разів під час висвітлення акцій протесту в Мінську. Одна з них, Яна Трусило, була двічі затримана і засуджена в цілому до 28 діб адміністративного арешту. Фотограф видання Дмитро Дмитрієв також був затриманий кілька разів. У листопаді 2020-го його заарештували на 10 діб, а в серпні 2021 – на 15.

Із січня 2021 року газету «Новы Час» відмовляються продавати газетні кіоски, із червня 2021-го на неї неможливо підписатися через пошту.

У серпні 2021 року приватна типографія відмовилась друкувати «Новы час», після чого видання оголосило, що повністю переходить в онлайн.

Колаж: belsat.eu

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY