detector.media
17.10.2021 18:20
Пропагандистські ЗМІ звинуватили Україну в односторонньому виході з Мінських домовленостей через слова Залужного про «вогонь у відповідь»
Пропагандистські ЗМІ звинуватили Україну в односторонньому виході з Мінських домовленостей через слова Залужного про «вогонь у відповідь»
Хоча насправді Залужний говорив про можливість відкрити вогонь у відповідь на порушення режиму «тиші» по той бік фронту.

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний в недавньому інтерв’ю розповів про можливість відкриття вогню українськими військовослужбовцями у відповідь на обстріли.

Після цього прокремлівські видання та деякі українські ресурси звинуватили ЗСУ в односторонньому виході з Мінських домовленостей, пише StopFake.

Фейк про начебто вихід із перемир’я поширили Страна.ua, Шарий.net (обидва перебувають під санкціями РНБО), Русская весна, Глас, та інші. В публікаціях стверджується, що Україна нібито вийшла з Мінських домовленостей через слова Залужного. 

«Указ Валерія Залужного фактично вивів Україну з угоди про перемир’я на Донбасі», – робить висновок видання Шарій.

Натомість в Генеральному штабі спростували це твердження. Слова про можливий вогонь у відповідь не можна трактувати як вихід з домовленостей  про дотримання повного і всеосяжного режиму припинення вогню. Бо йдеться саме про вогонь у відповідь на порушення режиму «тиші».

Там також додали, що й раніше прямої заборони на відкриття вогню не було, однак снували документи, які його регулювали. Валерій Залужний скасував своїм розпорядженням їхню дію і визначив чіткий перелік умов, за яких командир/ка самостійно вирішує, чи відкривати вогонь у відповідь. 

Нагадаємо, що головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний підтвердив виконання кричалки «Путін – ху*ло» під час репетицій військового параду на Хрещатику. За його словами, це була ініціатива військових.

Фото: пресслужба ЗСУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY