detector.media
17.10.2021 17:10
Данілов заперечив понад сотню «помилково» внесених у списки РНБО: помилки були у прізвищах
Данілов заперечив понад сотню «помилково» внесених у списки РНБО: помилки були у прізвищах
Він розповів, що серед 650 санкційних імен лише одна людина потрапила туди несправедливо.

Секретар Ради національної безпеки та оборони (РНБО) Олексій Данілов у коментарі «Громадське» розповів, що 108 людей, які потрапили у травневі санкційні списки РНБО, не потрапили туди помилково. Їхні прізвища внесені туди неправильно. 

«Була доповідь міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського. На превеликий жаль, у рішенні Ради національної безпеки та оборони, які готувалися раніше, була – свідомо чи несвідомо – помилка щодо 108 людей, які ми вже виправили», – сказав Данілов на брифінгу у п'ятницю 15 жовтня.

В неділю він прокоментував свої слова та уточнив, що 108 людей внесені в списки РНБО не помилково, а з помилками: «помилки в прізвищах були, вони вже всі виправлені». Відповідальних за або звільнили, або понизили на посадах у МВС.

Також він розповів, що серед 650 осіб одна справді потрапила туди випадково і санкції щодо неї вже зняли. Він не уточнив, про кого йде мова. Джерела «Громадське» стверджують, що це Мехак Алексанян, якого в санкційний список внесли нібито через особисту неприязнь і бізнес.

Нагадаємо, що 15 жовтня у п’ятницю секретар Ради національної безпеки та оборони (РНБО) Олексій Данілов повідомив, що у санкційних списках «злодіїв у законі» припустилися помилки щодо 108 людей. Санкції щодо них вже скасували. 

Ексзаступник директора Департаменту комунікації МВС Ярослав Тракало також сказав, що помилка стосується не помилково внесених людей, а у транслітерації їхніх імен та прізвищ. 
Фото: ОП
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY