detector.media
17.10.2021 16:49
Ексречник МВС часів Авакова заперечив понад сотню «помилково» внесених імен у списки РНБО: це пов'язано з транслітерацією
Ексречник МВС часів Авакова заперечив понад сотню «помилково» внесених імен у списки РНБО: це пов'язано з транслітерацією
За його інформацією, проблема полягає у транслітерації імен та прізвищ зловмисників, аніж у внесенні у списки РНБО не пов'язаних з криміналітетом людей замість справжніх «злодіїв у законі».

Ексзаступник директора Департаменту комунікації МВС Ярослав Тракало у коментарі «Українській правді» розповів, що МВС «помилково» нікого не вносило в санкційні списки криміналітету РНБО. 

Тракало каже, що новина про 108 людей, помилково внесених у санкційні списки РНБО, не є правдою. На засіданні 15 жовтня РНБО уточнила правильність написання транслітерації (написання прізвища та імені латинськими літерами) прізвищ та дат народження поданих громадян.

Наприклад, №1 Єсін Єгор в англійській транслітерації по списку Yesin Yegor у нинішньому варіанті виправлений на Esin Egor (змінилися перша буква імені і прізвища в англ. транслітерації). Або №3 Лисенко Сергій – Lysenko Serhi на Lysenko Serhii (додалася в прізвищі остання ще одна англійська літера i).

За словами Тракала, часто «злодії у законі» володіють кількома паспортами, різниця між якими може становити лише одну літеру в імені чи прізвищі.

Також він додав, що над проєктами рішень РНБО працює велика кількість високопосадовців й це велика відповідальність кожного. А після затвердження на засіданні «рішення РНБО в дію своїм указом вводить саме президент».

Нагадаємо, що 15 жовтня у п’ятницю секретар Ради національної безпеки та оборони (РНБО) Олексій Данілов повідомив, що у санкційних списках «злодіїв у законі» припустилися помилки щодо 108 людей. Санкції щодо них вже скасували. 

За його словами, ті 8 людей, які причетні до цього, вже покарані: двох з них понизили на посадах у МВС, решту – звільнили. 

Фото: ютуб

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY