detector.media
14.10.2021 22:39
Розслідування «Схем»: Зеленський і Шефір нібито намагались вивести депозити з прогорілого банку Курченка (ВІДЕО)
Розслідування «Схем»: Зеленський і Шефір нібито намагались вивести депозити з прогорілого банку Курченка (ВІДЕО)
У 2014 році тогочасні співвласники «Кварталу 95» нібито укладали незаконні угоди, щоб повернути гроші з «Брокбізнесбанку».

Програма «Схеми: корупція в деталях» оприлюднила розслідування, яке свідчить, що 2014 року тогочасні співвласники студії «Квартал 95» Володимир Зеленський і Сергій Шефір в обхід законної процедури начебто намагались повернути свої депозити з «Брокбізнесбанку». Цей банк, який належав олігарху з оточення Віктора Януковича Сергію Курченку, прогорів і був ліквідований. 

 Згідно з матеріалами розслідування, Володимир Зеленський зберігав на депозиті у «Брокбізнесбанку» 300 тисяч доларів США, Сергій Шефір — 400 тисяч доларів. Журналісти «Схем» виявили, що Зеленський і Шефір підписували угоди з компаніями-боржниками «Брокбізнесбанку», які намагались вивести з-під застави майно на мільйони гривень, в обмін на часткову компенсацію їхніх депозитів. Вищий господарський суд згодом визнав, що ці угоди не відповідали закону.

Попри те, що у 2014 році Зеленський і Шефір не займались політикою, «Схеми» вирішили розслідувати цей епізод, оскільки вважають інформацію важливою для суспільство: намагання отримати гроші в обхід встановленої законом процедури зменшували шанси інших вкладників отримати компенсацію.

Нагадаємо, раніше «Слідство.інфо» опублікувало фільм-розслідування «Офшор 95» про компанії, зареєстровані в офшорних зонах Володимиром Зеленським та його партнерами по «Кварталу 95». Фільм має вже понад 1,8 мільйона переглядів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY