detector.media
14.10.2021 17:17
В Україні знімуть ретро-трилер «Повний місяць» за романом Андрія Кокотюхи
В Україні знімуть ретро-трилер «Повний місяць» за романом Андрія Кокотюхи
Над створенням сценарію працює сам автор.

В Україні готуються до зйомок повнометражного гостросюжетного фільму «Повний місяць» за мотивами однойменного роману Андрія Кокотюхи

Події «Повного місяця» розгортаюся весною 1944 року на Поділлі, в невеличкому містечку. Доля закидає туди Ігоря Вовка, втікача з ГУЛАГУ, який розшукує свою родину. Червона армія на той час уже вигнала з краю гітлерівську й поновила радянську владу. Але визволення не сталося, – НКВД зайняло місце гестапо, і люди знову відчули на собі тиск репресивної системи.

До цих страхів додається ще один: у околицях містечка, що виходять до лісу, знаходять понівечені тіла. Ширяться чутки про перевертня, який виходить на полювання лише під час повні. Вовк опиняється у обставинах, котрі не залишають йому вибору: знайти того, хто полює на людей – або втратити родину й загинути самому. Йдучи по сліду загадкового вбивці, Вовк робить неймовірне відкриття…

Девелопмент кінопроекту розпочато за підтримки Українського культурного фонду, над створенням сценарію працює Андрій Кокотюха. Режисером презентаційного тизеру та в перспективі – майбутнього фільму виступає Бата Недич, продюсер і керівник проекту – Олександр Дріз.

За словами Кокотюхи, твір від самого початку задумано для подальшої екранізації, ідею для роману підказала історія, описана в книзі Олега Шишкіна «Червоний Франкенштейн».

У ній детально описаний експеримент ученого-біолога Іллі Іванова, вихідця з Росії, який свого часу здобув освіту в Харківському університеті. У другій половині 1920-тих років професор Іванов під особистим патронатом Йосипа Сталіна проводив експерименти з удосконалення людської природи. Які спершу широко висвітлювалися в радянській пресі, а після краху – потрапили під гриф «секретно».

«Мені та нашій команді приємно, що проект "Повний місяць" набрав досить велику кількість балів серед експертів УКФ. З огляду на це найскладнішим рішенням для мене як для автора було змістити акценти на героях, – пояснює Андрій Кокотюха. – У романі на першому плані – українець, який живе під чужим іменем, бо його батьків репресували у 1930-тих. Він не любить радянську владу, але мімікрує, служить у червоній армії, носить радянську військову форму. Читачам можна пояснити такого героя. Глядачам – не завжди. На екрані вони побачать радянського офіцера як головного героя українського фільму, і доведеться робити завелику експозицію, аби пояснити, чому так. Тому герой, який був у романі на другому плані, стане головним у фільмі. На сюжет та ідею це жодним чином не вплине».

Роман «Повний місяць» потрапив до короткого списку «Книги року ВВС» у 2015 році. Сьогодні загальний тираж роману складає понад 10 тисяч примірників.

Фото: Mariya Pridma/Кокотюха Андрій/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY