detector.media
14.10.2021 10:19
Facebook посилить захист журналістів і активістів, бо вважає їх «вимушеними» громадськими діячами
Facebook посилить захист журналістів і активістів, бо вважає їх «вимушеними» громадськими діячами
Facebook вважатиме активістів і журналістів «вимушеними» громадськими діячами і посилить захист від націлених на них переслідувань і залякувань.

Facebook посилить захист журналістів і вважатиме їх «вимушеними» громадськими діячами, заявив керівник служби безпеки Facebook Антігона Девіс. Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на Reuters.

Зокрема, йдеться про те, що Facebook розрізняє публічних і приватних осіб з точки зору захисту, який він забезпечує при онлайн-обговореннях. Наприклад, користувачам зазвичай дозволяється закликати до смерті знаменитості в обговореннях на платформі, якщо вони не відзначають і не згадують безпосередньо знаменитість. Відповідно до політики Facebook, вони не можуть закликати до смерті приватної особи, а тепер і журналіста.

Раніше цього року Facebook заявив, що видалить контент, який вихваляє або висміює смерть Джорджа Флойда, оскільки він був визнаний мимовільним громадським діячем.

Компанія відмовилася надати список інших «вимушених» публічних діячів, заявивши, що вони оцінюються в індивідуальному порядку.

Нагадаємо, 15 українських організацій є у заборонному списку Facebook.

Нагадаємо, Facebook повідомив, що раніше не публікував цей перелік, оскільки надто велика кількість деталей може поставити під загрозу ефективність модерації. Директор з питань боротьби з тероризмом та небезпечними організаціями Брайан Фішман зазначив, що оприлюднений ЗМІ список «невсеосяжний» і постійно оновлюється.

Раніше Цукерберг відкинув звинувачення, що Facebook заради прибутку заохочує до розпалювання ненависті.

Нагадаємо, у вересні 2021 року Wall Street Journal, посилаючись на документи Facebook, опублікувало розслідування про приховані правила користування платформою та її негативний вплив на підлітків, з чим IT-гігант нічого не робив. За даними видання, Facebook знає, як негативно Instagram впливає на підлітків, але продовжує розробляти додаток у цьому напрямку. Також виявилось, всередині Facebook є програма, яка мала б модерувати заборонений контент, але по факту вийшло так, що з’явився білий список для привілейованих осіб, яким нічого не буде за публікацію шкідливого контенту.

Пізніше інформаторка, яка стояла за витоком документів Facebook в Wall Street Journal, колишня менеджерка з продуктів Facebook Френсіс Хоген звинуватила компанію Facebook у використанні алгоритмів для розпалювання ненависті заради прибутку. За її словами, компанія виявила, що найкраще залучення – те, яке викликає страх і ненависть у користувачів.

Фото: відкриті джерела

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY