detector.media
13.10.2021 21:24
В Білорусі затримали та змусили вибачатись на камеру студентку 3 курсу через відому протестну фотографію, зроблену рік тому
В Білорусі затримали та змусили вибачатись на камеру студентку 3 курсу через відому протестну фотографію, зроблену рік тому
На фото вона стоїть з іншими протестувальницями у зчіпці.

Про затримання студентки 3 курсу хімічного факультету Білоруського державного університету Злати Янукович стало відомо з тг-каналу білоруської пропагандистки Людмили Гладкої. Також про це пише правозахисний центр «Вясна».

В повідомлені Гладка пише, оцінюючи інтелект дівчини за її зовнішністю, що «тепер її чекає розплата, стаття 342 КК». Це стаття про організацію або участь в діях, які порушують громадський спокій. З етичних міркувань ми не станемо публікувати відео з «вибаченням» Янукович. 

Фотографію зробили 10 серпня 2020 року біля станції метро Неміга у Мінську. Це другий день протестів після виборів, які багато хто в країні визнав сфальсифікованими. 

Нагадаємо, що у Білорусі 12 жовтня запровадили кримінальну відповідальність для підписників телеграм-каналів та чатів, які визнані «екстремістськими» у країні. Їм може загрожувати до 7 років в’язниці.

В Білорусі тривають державні репресії проти суспільства. Кілька тижнів назад в Мінську відбулась перестрілка між IT-спеціалістом Андрієм Зельцером та співробітниками КДБ, які прийшли до нього з обшуком, вибиваючи двері. Зельцер та один спецслужбіст загинули.

Після цього почалась нова хвиля репресій, в ході якої закрили білоруську «Комсомольську правду» за новину про цю подію та затримали понад 100 людей за коментарі про перестрілку в соціальних мережах

Також там всьоме засудили сімейну пару за листування в телеграмі «екстремістським» контентом. Сумарно кожен з них проведе у в'язниці майже 100 днів. Вони вийшли на свободу лише раз. Вдома їх чекали силовики, які знову їх повезли на суд. 

Фото: TUT.by/Zerkalo.io

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY