detector.media
12.10.2021 21:16
Медведчука залишили під цілодобовим домашнім арештом без застави. Прокуратура оскаржить рішення
Медведчука залишили під цілодобовим домашнім арештом без застави. Прокуратура оскаржить рішення
Медведчук залишиться під цілодобовим домашнім арештом до 7 грудня.

У вівторок, 12 жовтня, Печерський райсуд Києва відмовив у задоволенні клопотання про зміну запобіжного заходу народному депутату від «ОПЗЖ» Віктору Медведчуку на взяття під варту із можливістю внесення застави у розмірі 1 мільярд гривень.

Натомість суд постановив залишити Медведчука під цілодобовим домашнім арештом до 7 грудня без внесення застави.

Прокуратура оскаржить запобіжний захід Медведчуку, адже на думку прокурорів, він «є недостатнім і не забезпечить належної поведінки особи». Прокурори наполягатимуть на утриманні Медведчука під вартою з альтернативою внесення застави в 1 мільярд гривень.

Нагадаємо, 8 жовтня Медведчуку оголосили нову підозру про державну зраду та сприяння діяльності терористичної організації.  

11 жовтня Медведчуку вручили клопотання про взяття під варту з альтернативою застави в 1 мільярд гривень. Зараз Медведчук перебуває під домашнім арештом по іншій справі.

11 травня 2021 року генпрокурор Ірина Венедіктова підписала підозри Медведчуку та нардепу «ОПЗЖ» Тарасу Козаку. Медведчук і Козак підозрюються у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму, який тимчасово окупувала РФ.  

Перший епізод підозри стосується проєкту проти інформаційної безпеки України під назвою «Промінь». Другий епізод стосується розграбування національних ресурсів в Азовському морі. Третій епізод стосується подій серпня 2020 року, коли Медведчук нібито надіслав Козаку секретні дані про розташування, особовий склад і бойову підготовку прихованого військового підрозділу Збройних Сил України.

13 травня Печерський районний суд Києва постановив відправити Віктора Медведчука під цілодобовий домашній арешт з носінням електронного браслету. 

20 серпня Офіс генпрокурора завершив розслідування справ Медведчука та  Козака і направив справу до суду.

2 вересня суд продовжив запобіжний захід Медведчуку до 7 листопада.

Фото: zagittya.com.ua, facebook.com/RRKuzmin

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY