detector.media
12.10.2021 17:34
В Україні знімуть містичну драму за романом Любка Дереша
В Україні знімуть містичну драму за романом Любка Дереша
Стрічка «Трохи пітьми або На краю світу» стане першою повнометражною екранізацією роману Любка Дереша.

В Україні готуються до зйомок повнометражного фільму «Трохи пітьми або На краю світу» за однойменним романом Любка Дереша.

Події фільму розгортаються у Карпатах, де на «фестиваль самогубців приїжджають шестеро майбутніх мерців». Усі вони мають власні причини вкоротити собі віку. Під час фестивалю кожному з них належить пережити внутрішнє переродження.

«Мазохістка, екстрасенс, програміст, двоє дівчат-наркоманок, та панк з глибокою душевною травмою беруть участь у сеансі шаманського зцілення, який призводить до несподіваного фіналу».

Стрічка стане першою повнометражною екранізацією роману Любка Дереша, тож він висловив особисте побажання допомогти авторам проєкту і проробити драматургію майбутнього кіносценарію.

«Коли я писав роман "Трохи пітьми", я мав ясне відчуття візуальності цієї історії, і багато сцен одразу ж писалися так, як вони б могли виглядати у кіно. Зараз, пʼятнадцять років потому, здається, є можливість ці непевні надії втілити в життя. Я відчуваю відкритість режисера і продюсера до співпраці, і, сподіваюся, ми зможемо вибудувати захоплюючу історію на основі книжки. Наразі процес іде довкола базових сценарних елементів, ми з режисером співставляємо свої бачення фільму і шукаємо найбільш ефектного способу передачі духу і настрою книжки через кінодраматургію», – каже Любко Дереш.

За словами продюсерів, «кінопроєкт є поєднанням психологічної драми, внутрішнього переродження героїв, потойбічних сил, альтернативної музики, містики та субкультур».

Наразі розпочато девелопмент кінопроекту, що створюється за підтримки Українського культурного фонду. Вихід в прокат фільму планується в 2023 році.

Офіційна сторінка у Фейсбуці за посиланням.

Роман Дереша «Трохи пітьми або На краю світу» потрапив до трійки найкращих книжок конкурсу «Книжка року» Бі-Бі-Сі у 2007 році.

Ілюстрація: «Трохи пітьми або На краю світу»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY