detector.media
11.10.2021 19:01
В Мінську всьоме засудили сімейну пару за «екстремістське» листування в телеграмі: майже 100 днів за ґратами
В Мінську всьоме засудили сімейну пару за «екстремістське» листування в телеграмі: майже 100 днів за ґратами
Сумарно вони понад три місяці проведуть в ув’язненні, якщо суд не заарештує їх ще раз.

11 жовтня суд в Мінську вже всьоме назначає адміністративний арешт сімейній парі – це 26-річні Сергій Крупеніч та Анастасія Крупеніч-Кондратьєва: 15 і 14 діб відповідно. Про це пише Reform.by з посиланням на їхніх знайомих.

Подружжя вже 84 дні провело в ув'язненні на Окрестіна. Наприкінці кожного ув’язнення їх судять знову за тією самою статтею – «розповсюдження екстремістських матеріалів». Тепер вони проведуть в ув’язненні близько 100 діб сумарно. 

Їхня провина полягає в тому, що вони в особистих повідомленнях в месенджері пересилали один одному матеріали, визнані в Білорусі екстремістськими. 

«Три місяці в нелюдських умовах. Без теплого одягу, засобів гігєни, без прогулянок, без повітря, в камерах, наповнених людьми. Людьми, які через 15-30 діб виходять, а вони (Сергій та Анастасія - ДМ.) – ні», – описала свій досвід подруга Анастасії, яка в серпні сиділа з нею в одній камері.

Анастасія Крупеніч-Кондратьєва – колишня вчителька мінської гімназії. В одному з провладних тг-каналів вже з’являлось відео, на якому вона вибачається за те, що опублікувала дані дитини міліціонера в тг-каналі «Чорна книга Білорусі», визнаному екстремістським

Нагадаємо, що в Білорусі тривають державні репресії проти суспільства. Кілька тижнів назад в Мінську відбулась перестрілка між IT-спеціалістом Андрієм Зельцером та співробітниками КДБ, які прийшли до нього з обшуком, вибиваючи двері. Зельцер та один спецслужбіст загинули.

Після цього почалась нова хвиля репресій, в ході якої закрили білоруську «Комсомольську правду» за новину про цю подію та затримали понад 100 людей за коментарі про перестрілку в соціальних мережах

Фото: «Вясна»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY