detector.media
11.10.2021 16:44
У Києві відкриється виставка воєнних журналістів до Дня захисників і захисниць України
У Києві відкриється виставка воєнних журналістів до Дня захисників і захисниць України
Тринадцять українських воєнкорів об’єднали свої роботи у спільну фотовиставку, аби ще раз подякувати воїнам та нагадати суспільству, що війна триває.

У Києві до Дня захисників і захисниць України відкриється виставка воєнних журналістів «13 ракурсів війни».

На виставці будуть представлені роботи Ганки Кудрявцевої, Андрія Дубчака, Ольги Омельянчук, Анастасії Федченко, Олексія Годзенка, Олександра Махова, Ірини Рибакової, Ірини Баглай, Мар’яна Кушніра, Олександра Ратушняка, Олени Максименко, Єви Фомичевої та Євгенії Китаївої.

«Їх називають очима війни. Адже саме вони у своїх репортажах, статтях і фотографіях карбують історію подій і боїв на лінії фронту. До початку російсько-української війни в Україні воєнної журналістики фактично не було. Тож більшість із цих журналістів їхали на схід із мінімальною підготовкою і вчилися працювати на фронті вже під час обстрілів. Тепер це професіонали своєї справи. Ба більше, на відміну від інших сфер журналістики, в Україні воєнкори тісно співпрацюють між собою, незалежно від медіа і не боячись конкуренції. Адже головне на війні – донести правду до людей», – розповідають організатори.

Деякі з виставлених робіт раніше не публікувалися. Частину світлин було зроблено на мобільні телефони. Всі роботи можна буде придбати, а зібрані кошти воєнкори планують відправити на потреби військових.

Виставка проходитиме з 14 до 25 жовтня в Galery Tadzio.

Нагадаємо, сайт 24 каналу до Дня захисників і захисниць України запустив проєкт «Ціна мирного неба» – про військових, волонтерів, рідних загиблих бійців, капеланів та психологів.

Фото: Мар'ян Кушнір / «Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY