detector.media
11.10.2021 09:41
Петиція з вимогою повністю заборонити концерти російських артистів в Україні набрала 25 000 голосів
Петиція з вимогою повністю заборонити концерти російських артистів в Україні набрала 25 000 голосів
Тепер президент має розглянути її та надати відповідь. Водночас він може не виконувати вимоги, про які йдеться в петиції.

Петиція з вимогою повністю заборонити концерти російських артистів в Україні набрала необхідні для розгляду 25 000 голосів. Її створив телеведучий та продюсер Ігор Кондратюк 21 вересня. 

У петиції є вимога заборонити гастролі російських артистів до повернення Криму в склад України та відновлення контролю Україною над своїми східними кордонами. Винятки, на думку автора звернення, можуть бути лише для тих російських діячів культури, які публічно виступили проти російської агресії: письменник Віктор Шендерович, акторка Лія Ахеджакова, музикант Андрій Макаревич та інші.

Після отримання 25 000 голосів петиція потрапляє на розгляд голови держави. Він має дати відповідь на звернення, але не зобов'язаний виконувати вказані там вимоги.

Нагадаємо, з 2015 року Міністерство культури України веде перелік осіб, які становлять загрозу національній безпеці. До нього потрапляють за поданням СБУ. Перелік уже містить понад 200 імен і постійно оновлюється. Діячі культури з цього списку не можуть гастролювати в Україні, а кіно та серіали з ними заборонені для трансляції.

У вересні до переліку осіб, які становлять загрозу національній безпеці, повторно внесли російського виконавця Моргенштерна. 29 квітня 2021-го він потрапив до списку як Валєєв Алішер Тагірович, а 15 вересня – як Моргенштерн Алішер Тагірович.

На літо 2021 року Моргенштерн планував концерти в Харкові, Одесі та Києві. Однак Мінкульт на підставі звернення СБУ включив Моргенштерна до чорного списку російських артистів.

17 червня Моргенштерн подав до Окружного адміністративного суду Києва позов до СБУ. 

2 липня ОАСК відкрив провадження за позовом Моргенштерна до СБУ.

На листопад 2021 року Моргенштерн планував концерти в Києві, Харкові та Запоріжжі. У вересні 2021 року СБУ додатково інформувала відповідні органи України про заплановані концерти цього виконавця.

Фото: istockphoto.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY