detector.media
10.10.2021 10:36
Австрійський канцлер оголосив про відставку на тлі корупційного скандалу зі ЗМІ
Австрійський канцлер оголосив про відставку на тлі корупційного скандалу зі ЗМІ
Його підозрюють у публікації вигідних для себе соціологічних опитувань в газеті, якій в обмін на це з бюджетних коштів оплачували рекламу.

Федеральний канцлер Австрії Себастьян Курц оголосив про відставку, пише DW. Цього вимагали три опозиційні партії – Соціал-демократична партія Австрії, ліберальна «Нова Австрія» і правопопулістська Австрійська партія свободи.

Прокуратура Австрії підозрює Курца у витраті бюджетних коштів на оплату реклами в газеті, за що та публікували результати опитувань громадської думки, результати яких були вигідні для партії канцлера. Також, за даними прокуратури, кошти платників податків могло бути таємно перераховано одній з медіакомпаній в обмін на «надання можливостей впливати на редакційну політику».

Курц і його оточення, яких також звинувачують у корупції, все відкидають. Відкидає звинувачення і газета Oesterreich, в якій розміщувались опитування.

Оголошуючи про відставку, Курц запропонував на посаду канцлера міністра з європейських і закордонних справ Александера Шалленберґа.

Курц удруге очолив уряд Австрії в січні 2020 року. Його партія входить до коаліції з «зеленими». Втім, представники цієї політсили також виступили за заміну федерального канцлера Австрії Курца на «людину з бездоганною репутацією».  

Нагадаємо, що прокуратура Австрії розпочала розслідування проти канцлера Себастьяна Курца за звинуваченням у хабарництві і посадових злочинах. Зокрема, канцлера підозрюють у підкупі ЗМІ задля створення позитивного іміджу.

Фото: France 24

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY