detector.media
08.10.2021 14:17
Напад на «Схеми»: Мецгеру повідомили про підозру щодо незаконного утримання людей
Напад на «Схеми»: Мецгеру повідомили про підозру щодо незаконного утримання людей
Наразі голову правління банку відсторонено від посади.

Відстороненому голові «Укрексімбанку» Євгену Мецгеру повідомили про підозру щодо незаконного утримання людей, повідомляє Київська міська прокуратура.

Так, Мецгеру загалом інкримінують перешкоджання законній професійній діяльності журналістів та незаконне утримання людей (ч. 1, 3 ст. 171, ч. 2 ст. 146  КК України). Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

4 жовтня знімальна група програми «Схеми» – журналіст Кирило Овсяний та оператор Олександр Мазур – записували інтерв'ю з головою правління АТ «Укрексімбанк» Євгеном Мецгером в його кабінеті у центральному відділенні банку.

Після одного з питань Мецгер висловив невдоволення та припинив інтерв'ю. Він також наказав співробітникам банку забрати в знімальної групи техніку та стерти матеріали. При цьому до оператора застосували силу. Журналістів близько години не випускали з приміщення, а потім віддали техніку без відео.

«Схеми» звернулись до поліції та оприлюднили аудіозапис, який вдалося зробити, а потім відновили та опублікували відеозапис конфлікту до моменту, коли працівники банку вимкнули камери.

Поліція відкрила провадження про перешкоджання діяльності журналіста.

Коментуючи цю ситуацію, «Укрексімбанк» звинуватив журналістів програми «Схеми» у незаконному заволодінні банківською таємницею та порушенні Кодексу етики

Міністр фінансів Сергій Марченко засудив дії керівництва державного банку та назвав конфлікти з журналістами неприпустимими. 

Із заявами на підтримку журналістів виступили Посольство США та Рада зі свободи слова при президентові України

Наглядова рада «Укрексімбанку» розпочала перевірку інциденту з журналістами «Схем».

В Офісі президента виступили за відсторонення Мецгера від посади на час перевірки та розслідування. Невдовзі після цього він повідомив, що написав заяву про тимчасове усунення від посади.

7 жовтня Мецгеру та прессекретару банку Пікалову вручили підозри через перешкоджання журналістам.

Фото: скріншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY