detector.media
07.10.2021 14:19
«Road-movie світом науки»: вийшов тизер документального проєкту «Науковиці»
«Road-movie світом науки»: вийшов тизер документального проєкту «Науковиці»
Проєкт розповідає про видатних українських жінок у науці. Їхні історії мають надихати дівчат обирати наукові спеціальності для навчання та роботи.

Громадська організація Inscience, яка займається популяризацією науки, представила тизер до серії документальних відео «Науковиці», про що повідомила пресрелізом.

«Це коротке road-movie світом науки, від нейробіології до дослідження китів та вивчення внутрішніх хвиль океану, від Києва до Антарктиди. Відеоісторії надихатимуть дівчат обирати наукові спеціальності для навчання та кар’єри», – анонсують творці проєкту.

Героїнями «Науковиць» стали:

Режисерка – Юлія Кочетова.

«Що таке закохатись в науку, коли тобі 15? Що таке бути на роздоріжжі, коли історію про науку пишуть чоловіки? У центрі проєкту — школярка Маша, яка рушає досліджувати нейробіологію, математику, зоологію та біологію. А ще — говорити про стереотипи, скляну стелю та що таке — girls rock in science. Її рольові моделі — Віра, Марина, Оксана та Катя — українські науковиці, дослідниці та докторки наук. "Науковиці" — це розмова зі старшою сестрою, яка своїм прикладом доводить: "У тебе все вийде". Коли тобі 15, дуже потрібна така старша сестра», — розповіла режисерка.

Із середини жовтня проєкт «Науковиці» можна буде переглянути онлайн. Серія документальних відео створюється за підтримки Українського культурного фонду. 

Фото: пресслужба проєкту

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY