detector.media
07.10.2021 13:16
Громадська рада при Нацраді пропонує з’ясувати, яку інформацію про власників має вимагати регулятор
Громадська рада при Нацраді пропонує з’ясувати, яку інформацію про власників має вимагати регулятор
Громадська рада при Національній раді з питань телебачення та радіомовлення запропонувала створити робочу групу за участі представників регулятора та медіагруп, щоб з’ясувати, як слід трактувати норми закону про пов’язаних осіб при поданні інформації щодо медіавласності.

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

У вересні заступник директора Omega TV та член правління Інтернет-асоціації України Андрій Соломаха надіслав звернення на адресу Нацради та «Детектора медіа». Він висловив занепокоєння розбіжністю підходів  регулятора до визначення кола пов’язаних осіб у різних ліцензіатів. На його думку, Нацрада не може вимагати інформації про юридичних осіб як пов’язаних осіб, якщо вони не належать до суб’єктів інформаційної діяльності. Також він запропонував, щоб усі телерадіоорганізації подавали інформацію про свою структуру власності однаково повно.

У відповідь члени Громадської ради запропонували розглянути це питання на конкретних випадках,  щоб з’ясувати, чи справді є упереджене ставлення регулятора до певних ліцензіатів.

«Також члени Громадської ради зауважили,  що у цьому випадку є різночитання норми закону,  а тому запропонували створити робочу групу, де за участі представників Національної ради і юристів медіагруп всебічно обговорити назріле питання. Цю пропозицію підтримала членкиня Національної ради Олена Ніцко, яка акцентувала, що регулятор  завжди готовий до діалогу», — йдеться  у повідомленні Нацради.

«Детектор медіа» звернувся по коментар до Нацради. У пресслужбі запевнили, що регулятор вивчить це питання і висловить свою позицію. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY