detector.media
06.10.2021 21:05
Нідерландський художник отримав європейську премію за карикатуру на спроби Євросоюзу вплинути на Лукашенка (ФОТО)
Нідерландський художник отримав європейську премію за карикатуру на спроби Євросоюзу вплинути на Лукашенка (ФОТО)
На ній мім з написом «ЄС» (Євросоюз) намагається скинути величезний пам’ятник Лукашенку, «тягнучи» за невидимий канат, доки реальним скиданням займаються люди за межами картинки.

Художник з Нідерландів Том Янсен отримав премію European Cartoon Award 2021 за карикатуру на Євросоюз та Білорусь. У своєму малюнку автор висловлює сумнів, що політика ЄС справді ефективно протидіє діям самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка

Про це йдеться на сайті премії, також про це пише білоруська «Радіо Свобода». 

Щось схоже можна побачити в жартах, що «ЄС стурбований» якоюсь подією. Є навіть твіттер, який репостить різні повідомлення зі «стурбованістю». 

Deeply https://t.co/lfvK9UKySp

— Is EU Concerned? (@ISEUConcerned) September 24, 2021

Цього року у конкурсі взяли участь карикатуристи з 28 країн. На першому етапі було представлено 287 робіт. Янсен сказав, що премія додає ваги постаті карикатуриста, який у своїх роботах критикує владу у гумористичній формі, яку також не завжди розуміють.

У фінал вийшла ще одна робота, присвячена білоруській темі: «Колони Європи». 

European Cartoon Award 2021 заснована у 2019 році Європейською премією преси та студії Європи в Маастрихті (Нідерланди). Це сталося після того, як велика американська газета New York Times відмовилася публікувати редакційні карикатури.

2 місце

3 місце

Нагадаємо, що Юлія Слуцька, засновниця Press Club Belarus, стала 72-ю «Героїнею свободи преси» у світі. Її відзначили як «непохитний маяк якості та незалежної журналістики в репресивній колишній радянській республіці».

Фото: Europeancartoonaward

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY