detector.media
Лілія Апостолова
«Детектор медіа»
06.10.2021 15:40
Кінокритик Ярослав Підгора-Гвяздовський працює над сценарієм трилера «Ключи від пекла і від раю»
Кінокритик Ярослав Підгора-Гвяздовський працює над сценарієм трилера «Ключи від пекла і від раю»
Виробник повнометражного ігрового фільму – продакшн-компанія «Торнадо фільм».

Проєкт фільму «Ключи від пекла і від раю» виграв конкурс Українського культурного фонду в категорії «Розвиток кінопроєкту» та отримав майже 436 тис. грн державної фінансової підтримки. Ярослав Підгора-Гвяздовський озповів «Детектору медіа», що ці кошти надано на девелопмент (розвиток) проєкту, зокрема на написання сценарію, скрипт-докторінг, переклад сценарію англійською мовою та податки.

В описі проєкту для УКФ йдеться, що сценарій майбутнього фільму буде засновано на «реаліях українського сьогодення, де пошук правди відбувається на різних рівнях існування людини – на професійному ґрунті, коли журналіст намагається вивести на чисту воду корумпованого політики, і на особистому, коли героя хоче зрозуміти, чому він такий, як є, і як йому стати краще».

Ярослав Підгора-Гвяздовський планує закінчити драфт сценарію у листопаді цього року та восени наступного року подати на черговий пітчинг Держкіно. 

Продакшн «Торнадо фільм» брав участь у виробництві українських стрічок «Тіні незабутих предків», «Земля забуття», «Лука», «Ізі», «Урсус», «Пісня пісень», «Хайтарма».

Ярослав Підгора-Гвяздовський – український кіножурналіст, кінокритик, член Спілки кінокритиків України, Української кіноакадемії, автор «Детектора медіа».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY