detector.media
05.10.2021 20:46
Білоруські силовики прийшли з обшуком до правозахисниці «Весни» та втретє – до редакції «Ганцавіцкі час»
Білоруські силовики прийшли з обшуком до правозахисниці «Весни» та втретє – до редакції «Ганцавіцкі час»
Крім того, сьогодні в Білорусі ліквідували ще дві правозахисні організації.

В редакції газети «Ганцавіцкі час» мінімум 5 годин на момент публікації новини відбувався обшук, пише «Першы рэгіен». Силовики вилучають техніку: комп’ютери й телефони. Зв’язку з головредом видання Петром Гузаєвським немає. Причина обшуків також невідома. 

Раніше силовики вже двічі приходили з обшуком до редакції газети «Ганцавіцкі час». Вперше це сталось у грудні 2020 року, тоді ж обшук проводився і у квартирі головреда. Вдруге силовики прийшли з обшуком в червні 2021 року.

Також сьогодні прийшли з обшуком до співробітниці правозахисного центру «Вясна» Тетяни Рев’яко, пише радіо «Рацыя». 

Вона встигла зателефонувати колегам й розповісти про обшук. Рев’яко розповіла, що обшук проводять співробітники Департаменту фінансових розслідувань. Обшуки мають пройти в її квартирі, на дачі та в офісі. 

Крім того, сьогодні в Білорусі ліквідували правозахисну організацію «Правовая инициатива» та просвітницько-соціальне громадське об'єднання «Звено».

Нагадаємо, що журналіста білоруської «Комсомольської правди» Геннадія Можейка затримали 1 жовтня. Про це пише правозахисний центр «Вясна». Зараз він перебуває в ізоляторі Жодіно.

Правозахисники пишуть, що Можейко є автором матеріалу «комсомолки», в якому позитивно (у коментарі знайомої) згадувався загиблий у нещодавній перестрілці з КДБ Андрій Зельцер
Фото: press-club.by
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY