detector.media
05.10.2021 16:27
Прямий канал повідомив про відмову в акредитації на захід за участю Зеленського
Прямий канал повідомив про відмову в акредитації на захід за участю Зеленського
Прямому каналу відмовили в акредитації перед початком зустрічі Зеленського та президента Ізраїлю. В ОП пояснили своє рішення обмеженою кількістю місць в пресзалі.

У вівторок, 5 жовтня, Прямий канал повідомив про відмову в акредитації на захід за участю президента України Володимира Зеленського та президента Ізраїлю Іцхака Герцога, який перебуває в Україні з державним візитом.  

За словами кореспондентки Прямого Валентини Мілько, перед початком зустрічі президентів вона отримала листа з відмовою в акредитації без зазначення жодних причин.

«Уже о 14:45 шановне споглядацтво Прямого мало б почути заяви двох президентів держав за підсумками зустрічі, проте телеканал учергове не акредитували...У списках нас не було, охоронці, звісно, нас на територію Маріїнського палацу не пропустили», – заявила журналістка.

Мілько додала, що єдина інформація, яку їй вдалося знайти на сайті президента, – це повідомлення про участь не більш як 50 представників ЗМІ на публічних заходах, щоб запобігти поширенню COVID-19 в Україні. Коментуючи це повідомлення журналістка запевнила, що знімальна група дотримується правил епідембезпеки й вакцинована.

В Офісі президента «Детектору медіа» повідомили, що відмова в акредитації пов'язана із обмеженою кількістю місць в пресзалі.

У серпні Прямий канал заявив, що Офіс президента перешкоджає висвітлювати візит Володимира Зеленського до США. Представники офісу Зеленського нібито не допускали телеканал до графіку подій в рамках візиту, блокували акредитації та активно перешкоджали журналістці мовника Катерині Лісуновій. 

Речник президента Сергій Никифоров у коментарі «Детектору медіа» зазначив, що Лісунова  може звернутися до поліції, якщо вважає, що були факти «перешкоджання журналістській діяльності».

Прямий канал – український інформаційний телеканал, мовить з 24 серпня 2017 року. 18 лютого 2021 року офіційним власником Прямого каналу став п'ятий президент Петро Порошенко. 

За словами Порошенка, він викупив Прямий за «великі гроші» через нібито плани влади закрити мовника. Суму угоди Порошенко не уточнив. Кінцевим бенефіціарним власником Прямого стала компанія «Prime Assets Capital», структура якої повністю належить п’ятому президенту. 

Офіс президента заперечив, що РНБО готувала санкції проти Прямого задля закриття мовника.  

Фото: пресслужба президента України

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY