detector.media
05.10.2021 11:09
Новини ICTV не показали офшорний скандал через брак другої точки зору, СТБ — бо вирішили показати щось інше
Новини ICTV не показали офшорний скандал через брак другої точки зору, СТБ — бо вирішили показати щось інше
«Факти» планують розповісти про офшори Володимира Зеленського 5 жовтня.

Телеканали ICTV і СТБ, що входять до холдингу Віктора Пінчука StarLightMedia, не згадували в новинах 4 жовтня про розслідування Pandora Papers та зокрема скандал із офшорами Володимира Зеленського. Про це йдеться в матеріалі «Детектора медіа».

Редакція «Детектора медіа» звернулась до керівників інформаційного мовлення цих телеканалів із проханням прокоментувати відмову від висвітлення цієї теми. Головна редакторка «Фактів» ICTV Олена Фроляк відповіла: «Ми не давали вчора, тому що жодної точки зору, крім дослідників, не було. Сьогодні є реакція Подоляка і ми про це спокійно розкажемо. До речі, так само вчинило Бі-бі-сі. Сьогодні ми про це розкажемо, дамо другу точку зору — є вже реакція з Офісу президента».

Нагадаємо, перші коментарі Михайла Подоляка щодо офшорного скандалу з’явилися близько 12 години 4 жовтня. Праймовий випуск «Фактів» виходить о 18.45. Цитати Подоляка використали новинарі інших каналів, зокрема «України» і «1+1», у вечірніх новинах 4 жовтня. Також цитували речника президента Сергія Никифорова, який говорив, що реакція глави держави буде «нескоро».

Шефредактор новин каналу СТБ Володимир Павлюк на питання, чому «Вікна-новини» не висвітлювали результати розслідування, сказав: «А повинні були висвітлювати?». На уточнення, що це було гучне розслідування, про яке написали та показали більшість ЗМІ, він відповів: «Інші редакції вирішили, що це гучно журналістське розслідування — ну окей. Ми як інші повинні бути? Ви питаєте, чому редакція вирішила щось показувати, а щось не показувати — тому що вирішили показувати щось інше. Були якісь цікавіші теми, на нашу думку». У першому варіанті цієї новини ми помилково написали, що Володимир Павлюк відмовився від своїх слів; насправді він попросив звернутись по коментар у пресслужбу, оскільки такою є загальна практика комунікації СТБ. Перепрошуємо Володимира Павлюка за мимовільну хибну інтерпретацію його слів. 

Детальніше про специфіку висвітлення Pandora Papers та результатів розслідування «Слідства.інфо» про офшорні компанії Володимира Зеленського читайте в матеріалі Отара Довженка та Зої Красовської.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY