detector.media
04.10.2021 12:34
Подоляк про «Офшор 95»: Захищати свій бізнес в умовах влади Януковича було цілком зрозумілим завданням
Подоляк про «Офшор 95»: Захищати свій бізнес в умовах влади Януковича було цілком зрозумілим завданням
Оприлюднена інформація вже використовувалася опонентами Зеленського під час виборчої кампанії 2019 року, заявив представник Офісу президента.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк вважає, що у фільмі-розслідуванні «Слідство.інфо» про президента Володимира Зеленського та пов'язані з ним офшорні компанії «немає нічого компрометуючого». Про це він сказав у коментарі «Ліга.net».

«Практично вся ця інформація вже використовувалася опонентами Володимира Зеленського під час виборчої кампанії 2019 року. Ні тоді, ні тим більше зараз у цій інформації немає нічого компрометуючого», – вважає він.

Подоляк заявив, що «"Квартал 95" завжди був прозорим бізнесом, який ніколи не мав відношення до державних грошей або регуляторів». На його думку, має значення, що описані журналістами події відбувались до приходу Зеленського до влади.

Як прокоментував радник голови ОПУ, у 2000-х та першій половині 2010-х років бізнес мав вдаватися до захисту власності від влади.

«Захищати цей бізнес в умовах тодішньої влади [Віктора] Януковича та інших корумпованих діячів було цілком зрозумілим завданням», – вважає Михайло Подоляк.

Нагадаємо, презентація фільму журналістів «Слідство.Інфо» «Офшор 95», який базується на матеріалах Pandora Papers, відбулась у київській «Малій Опері» на Лук'янівці. За кілька годин до прем'єри керівництво закладу відмовило у проведенні заходу, посилаючись на відсутність світла чи початок ремонту. 

Керівниця «Слідство.Інфо» Анна Бабінець повідомила, що коли вона приїхала «Малої Опери», то світло там було, а ремонтні роботи не велись.

Пізніше, після розголосу у ЗМІ, керівництво «Малої Опери» дозволило провести запланований показ фільму «Офшор 95» у приміщенні закладу. 

За словами генеральної прокурорки Ірини Венедиктової, для правоохоронної системи матеріал з розслідування «Слідство. Інфо» «не став і не міг стати сюрпризом»

Фото: babel.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY