detector.media
04.10.2021 09:32
У Швеції загинув автор карикатур на пророка Мухаммеда. Аль-Каїда пропонувала за його вбивство $100 тисяч
У Швеції загинув автор карикатур на пророка Мухаммеда. Аль-Каїда пропонувала за його вбивство $100 тисяч
Він постійно перебував під охороною, але загинув під час ДТП разом із поліцейськими, які його супроводжували.

У Швеції внаслідок дорожньої аварії загинув автор карикатур на пророка Мухаммеда Ларс Вількс, пише BBC.

До 2007 року шведський художник був відомий переважно на батьківщині. Але після публікації зображення, на якому голову пророка Мухаммеда домальовано до тіла собаки, йому довелось постійно жити під охороною через погрози вбивством з боку мусульман. Зокрема, Аль-Каїда запропонувала винагороду у розмірі 100 000 доларів за вбивство Вількса.

У ДТП у неділю, 3 жовтня, із карикатуристом загинули також двоє поліцейських, які перебували з ним в автомобілі. За даними правоохоронців, вони зіштовхнулися з вантажівкою, після чого обидві автівки спалахнули. Водія вантажівки госпіталізували.

У поліції зазначають, що розслідують інцидент як звичайну аварію, версія умисного вбивства не розглядається. Причина ДТП наразі з'ясовується.

Кілька років тому, у 2015-му, у Вількса стріляли на конференції зі свободи слова в Копенгагені. В результаті інциденту загинув датський кінорежисер.

Нагадаємо, у липні 2021 року помер данський карикатурист Курт Вестергор. Це його роботи у 2015 році призвели до нападів на Charlie Hebdo.

Фото: knews.kg

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY