detector.media
01.10.2021 12:32
ОП вперше прокоментував одночасну появу на каналах піар-фільму про святкування Дня Незалежності
ОП вперше прокоментував одночасну появу на каналах піар-фільму про святкування Дня Незалежності
Офіс президента: Спецпроєкт запропонували каналам для показу на безоплатній основі для того, щоб мільйони глядачів мали змогу згадати історичну дату.

Офіс президента прокоментував обставини появи в етері загальнонаціональних українських телеканалів піар-фільму про святкування Дня Незалежності «30 років незалежності. За лаштунками».

У коментарі «Бабелю» гендиректор Директорату з питань інформаційної політики ОП Ірина Побєдоносцева сказала, що «30 років незалежності. За лаштунками» не був фільмом в чистому вигляді, а скоріше «спецпроєктом».

«Матеріали репетицій знімалися під час репетицій, по суті, зараз були записані тільки коментарі і декілька проїздок. В усьому іншому використані матеріали самих заходів і бекстейдж», – сказала Побєдоносцева.

На запитання, як фільм потрапив одночасно на шість телеканалів, у пресслужбі ОП відповіли, що запропонували показати його безкоштовно, і керівництво телеканалів погодилося.

«Спецпроєкт запропонували низці українських каналів для показу на безоплатній основі для того, щоб мільйони глядачів мали змогу згадати історичну дату — 24 серпня 2021, коли незалежна Україна на високому рівні відзначала свій тридцятий день народження», – сказали в ОП.

В Офісі президента не відповіли на запитання, скільки коштували зйомки та монтаж фільму і хто за нього заплатив.

Однак в ОП підтвердили, що фільм робив Андрій Нестеренко, він же — головний режисер продакшена приватної компанії Goodmedia, якою до березня 2020 року володів заступник голови ОП Кирило Тимошенко. Тепер компанією володіє його дружина Олена Тимошенко. Зауважимо, що ані в телевізійних версіях фільму, ані на YouTube немає титрів із зазначенням авторів і режисера.

Фільм Офісу президента «30 років незалежності. За лаштунками» вийшов в етері національних телеканалів 24 вересня. Його показали ICTV, «Інтер», «Україна 24», «Дом», «1+1» і «Україна» та «UA: Перший». Фільм мав рейтингові показники, нижчі за середні на всіх каналах, які його показали.

Медіаексперти припускають, що національні телеканали «добровільно-примусово» продемонстрували фільм, який є піар-проєктом Офісу президента

За інформацією джерел «Детектора медіа», до телеканалів із проханням продемонструвати цей фільм зверталась генеральна директорка Директорату з питань інформаційної політики Офісу президента Ірина Побєдоносцева. Тоді Побєдоносцева відмовилась коментувати «Детектору медіа» трансляцію провідними каналами фільму, сказавши, що перебуває на лікарняному.

Скріншот відео: Офіс Президента України/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY