detector.media
30.09.2021 14:47
«Гуцульське радіо» й телеканал «Вінниччина» отримали від Нацради перевірки
«Гуцульське радіо» й телеканал «Вінниччина» отримали від Нацради перевірки
Нацрада виявила порушення мовником умов трансляції в День пам’яті.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення призначила позапланову перевірку ОА «Вінницька громадська ТРК «Вінниччина», м. Вінниця (логотип «Вінниччина»). Таке рішення регулятор прийняв 30 вересня.

Нацрада виявила ознаки порушень у День пам’яті. 8 вересня, у День пам’яті українців — жертв примусового виселення з Лемківщини, Надсяння, Холмщини, Південного Підляшшя, Любачівщини, Західної Бойківщини у 1944–1951 роках, телеканал не розмістив зображення палаючої свічки у проміжок часу між 06:00 та 13:23. Також мовник не оголосив хвилину мовчання о 12:00.

Також регулятор призначив позапланову перевірку «Гуцульському радіо» (юридична особа — ТОВ «Парбат») через неусунення порушень,  за які компанія отримала попередження.

Нагадаємо, 15 липня Нацрада винесла «Гуцульському радіо» (юридична особа ТОВ «Парбат») попередження через недотримання власної програмної концепції мовлення та зменшення частки програм місцевої тематики.

На початку серпня регулятор перевірив виконання свого рішення і знову зафіксував у мовлені компанії ознаки недотримання програмної концепції. А саме — зменшення обсягу інформаційно-аналітичних і публіцистичних передач, відсутність програм місцевої тематики (в загальному обсязі власного мовлення компанії їх наявність має становити не менше ніж 15%).  Не відповідає ліцензійним умовам і формат мовлення — з інформаційно-музичного він змінився на музично-інформаційний.

Фото: Matt Clark/Flickr

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY