detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
30.09.2021 12:28
Нацрада призначила перевірки двом каналам Мураєва через квоту української мови
Нацрада призначила перевірки двом каналам Мураєва через квоту української мови
Регулятор зафіксував недотримання квоти української мови у праймі, проміжок часу 18.00–22.00.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення призначила позапланові перевірки каналам «Наш» (ТОВ «Наш 365») та «Максі ТВ» (ТОВ «Наша Прага»). Таке рішення регулятор прийняв на засіданні в четвер, 30 вересня.

Моніторинг Нацради зафіксував недотримання квоти української мови у проміжку 18.00–22.00. Замість встановленої згідно із законодавством квоти для загальнонаціональних каналів у цьому проміжку 75% програми виходили українською лише дві години.

Також, за словами члена Нацради Максима Онопрієнка, у повторі канали показували програми недержавною мовою без субтитрування.

Нагадаємо, що Нацрада винесла попередження каналу «Наш» (юридична особа ТОВ «Наш 365») через мову ворожнечі під час ефіру, де гостем був Андрій Пальчевський.

Також регулятор призначив перевірку обом каналам Мураєва «Наш» та «Максі ТВ» через висловлювання Олени Лукаш та Андрія Пальчевського. За результатами перевірки Нацрада виявила у висловлюваннях гостя та ведучих мову ворожнечі та дискримінацію. 

22 вересня Окружний адміністративний суд Києва розпочав провадження у справі щодо анулювання ліцензії на мовлення телеканалу «Наш 365» за позовом Нацради.

Фото: «Наш»/фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY