detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
30.09.2021 11:54
Канал «Дом» отримав попередження через показ мапи з «російським» Кримом
Канал «Дом» отримав попередження через показ мапи з «російським» Кримом
Представники каналу пояснили це помилкою монтажно-технічного відділу.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення оголосила попередження державному підприємству «Мультимедійна платформа іномовлення України» (логотип: «Дом»). Таке рішення регулятор прийняв на засіданні 30 вересня.

Після звернень Служби безпеки України та народних депутатів Нацрада розпочала перевірку каналу через те, що в програмі «Русский дневник» показав заставку з картою Росії, на якій тимчасово окупований Крим позначений як частина РФ.

За словами члена Нацради Максима Онопрієнка, попри те, що СБУ не виявила в діях працівників каналу злочину, порушення в ефірі було. До того ж під час повтору канал його не усунув. Представники каналу наголошували на тому, що сталося це порушення через службову недбалість — монтажно-технічну помилку.

Телеканал закликав Службу безпеки України допомогти у проведенні внутрішнього розслідування. А також зняв премію за місяць із винних у недбалості осіб.

Нацрада оголосила каналу попередження, а також нагадала представникам каналу про можливості скасування цієї санкції.

Нагадаємо, 29 липня Нацрада призначила позапланову безвиїзну перевірку каналу «Дом» через показ в етері мапи з «російським» Кримом. 5 липня 2021 року державний канал для тимчасово окупованих територій «Дом» розпочав службову перевірку через показ у програмі «Русский дневник» заставки з картою Росії, на якій тимчасово окупований Крим позначений, як частина РФ. Телеканал закликав Службу безпеки України допомогти у проведенні внутрішнього розслідування.

Редакція пояснила, що проєкт «Русский дневник» має графічну заставку з картою РФ, але без зображення окупованого півострова. Редакція тоді запевнила, що випуск було вилучено з етеру.

На каналі «Дом» додали, що всі працівники, які були долучені до цього проєкту «Русский дневник», наразі відсторонені від виконання своїх обов'язків. Редакція також заявила, що попередньо встановила винного.

Ілюстрація: скриншот із відео

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY