detector.media
30.09.2021 11:22
«Слуга народу» почала процедуру звільнення Разумкова з посади спікера
«Слуга народу» почала процедуру звільнення Разумкова з посади спікера
Щоб винести на голосування відставку Разумкова, нардепам необхідно зібрати 150 підписів.

У Верховній Раді розпочали процедуру збору підписів за відставку спікера Дмитра Разумкова.

За словами самого Разумкова, з відповідною ініціативою до нього офіційно звернувся очільник фракції «Слуга народу» Давид Арахамія.

«Одразу розписав документ на апарат Верховної Ради України. Як і обіцяв, зволікати з процесом не буду. Сьогодні колеги отримають підписні листи», — написав Разумков у фейсбуку. 

Зауважимо, що нардепам необхідно зібрати 150 підписів, у разі наявності такої кількості підписів питання виносять на голосування. Для відставки спікера необхідно 226 голосів нардепів.  

Останнім часом спостерігається суттєве погіршення відносин між Разумковим та командою президента Володимира Зеленського. Разумков неодноразово критикував ініціативи Офісу президента, зокрема, президентський законопроєкт про олігархів. 

Разумков виступає проти наділення РНБО правом визначати громадянина олігархом. У вересні Разумков відправив законопроєкт на розгляд Венеціанської комісії, її висновок має надійти у грудні цього року. Цей крок спікера викликав невдоволення та критику з боку команди президента.

23 вересня Верховна Рада у другому читанні проголосувала за зконопроєкт про олігархів. Пізніше стало відомо, що законопроєкт про олігархів був ухвалений із поправками, які суперечать одна одній. Зокрема, одна з ухвалених правок покладає функцію визнання людини олігархом на РНБО, інша, запропонована спікером Разумковим, – на НАЗК. Сам Разумков не був присутній у сесійній залі під час голосування через коронавірусну хворобу. 

За словами радника голови Офісу президента Михайла Подоляка, Разумков почав гальмувати ініціативи президента та відмовляється бути «командним гравцем»

Сам Разумков неодноразово заявляв, що у відставку добровільно йти не збирається, але за посаду триматися не буде.

Фото: Дмитро Разумков/фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY