detector.media
30.09.2021 08:24
Документальний трилер «Байконур. Вторгнення» вийшов на онлайн-платформі Takflix
Документальний трилер «Байконур. Вторгнення» вийшов на онлайн-платформі Takflix
Стрічка розповідає про подорож українських дослідників-екстремалів на космодром «Байконур» – російський військовий об’єкт, розташований у Казахстані.

Документальний трилер «Байконур. Вторгнення» режисера Ангела Ангелова вийшов на онлайн-платформі Takflix, повідомляє пресслужба.

Фільм доступний мовою оригіналу із субтитрами та в українському дубляжі.

Стрічка «Байконур. Вторгнення» розповідає про подорож українських дослідників-екстремалів Ангела Ангелова і Дмитра Громова на космодром Байконур — російський військовий об’єкт, розташований у Казахстані.

З Байконура Юрій Гагарін здійснив свій перший політ у космос, а зараз там стоять закинуті шатли «Буран» і «Буря».

Автори стрічки знімали свою експедицію в екстремальних умовах казахської пустелі, по якій добиралися 50 км пішки. Їм вдалося залишитися непоміченими і відзняти запуск ракети «Союз».

Фільм «Байконур. Вторгнення» здобув приз глядацьких симпатій на кінофестивалі Kharkiv MeetDocs та нагороду журі «за амбітну ідею, ризиковане рішення і блискучий результат» на Міжнародному кінофестивалі документального кіно Artdocfest у Ризі.

Із 5 серпня 2021-го стрічка вийшла в національний прокат.

Раніше автор ідеї Дмитро Громов, оператор Ангел Ангелов, звукорежисер Артем Бабурін і продюсер Нікіта Стріжевський разом із Film.ua зняли 10-серійний проєкт «Вторгення» (Insiders) — цикл документальних екстремальних міських досліджень незвичайних місць, закритих секретних об'єктів, покинутих будівель та небезпечних територій. Його можна подивитися на Megogo.

Читайте інтерв'ю з командою Insiders Project «Проект "Вторжение": куда бежать за дозой адреналина».

Фото: multiplex.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY