detector.media
29.09.2021 17:41
Розслідування про отруєння російського опозиціонера Навального отримало премію «Еммі»
Розслідування про отруєння російського опозиціонера Навального отримало премію «Еммі»
Розслідування CNN, Bellingcat, The Insider і Der Spiegel отримало премію у номінації «Репортаж-розслідування в новинній програмі».

Спільне розслідування журналістів CNN, Bellingcat, The Insider і Der Spiegel про отруєння російського опозиціонера Олексія Навального отримало американську новинну і документальну премію «Еммі» у номінації «Репортаж-розслідування в новинній програмі». 

Розслідування вийшло у грудні 2020 року, журналісти прийшли до висновку, що Навального в серпні 2020 року отруїли співробітники ФСБ речовиною групи «Новачок». Перед отруєнням ФСБ стежила за Навальним кілька років.

Також у розслідуванні вдалось встановити особи причетних до отруєння за допомогою порівняльного аналізу даних білінгу стільникових телефонів з офлайновими базами даних. За даними журналістів, це співробітники російських спецслужб Олексій Александров, Іван Осипов і Володимир Паняєв.

The #NewsEmmys Award for Outstanding Investigative Report in a Newscast goes to "CNN/Bellingcat Investigation into the Poisoning of Russian Opposition Leader Alexey Navalny," @CNN @AC360. pic.twitter.com/7YEKiNJHbE

— News & Documentary Emmys (@newsemmys) September 29, 2021

Лауреатів 42-ї телевізійної премії International Emmy Awards 2021 для творців документальних фільмів, новинних журналістів та новинних репортажів оголосили у Нью-Йорку 29 вересня.

Олексій Навальний був отруєний у серпні 2020 року, політику стало погано у літаку, який летів з Томська в Москву. Спочатку Навального госпіталізували в Омську, а потім перевезли на лікування до берлінської клініки.

6 жовтня Організація з заборони хімічної зброї оголосила, що Навальний був отруєний різновидом нервово-паралітичного речовини Новачок. Це саме та речовина, якою у 2018 році була отруєна родина Скрипалів у Великій Британії. Кремль відкинув всі звинувачення у причетності до інциденту з Навальним. Євросоюз вніс шістьох російських чиновників у «чорний список» через отруєння Навального.

У січні 2021 року Навальний повернувся до Росії після лікування, він був затриманий правоохоронцями в аеропорту Москви.

2 лютого суд постанови змінити умовне покарання, яке Навальний отримав у справі «Ів Роше» в 2014 році, на 3,5 роки колонії загального режиму. Опозиціонер повинен провести в ув’язненні понад два з половиною років.

У Росії засновані Навальним Фонд боротьби з корупцією та Фонд захисту прав громадян визнані екстремістськими організаціями.

Фото: Евгений Фельдман 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY