detector.media
25.09.2021 10:57
57 мільйонів гривень збитків: проти директорки hromadske відкрили кримінальне провадження через її роботу в УКФ
57 мільйонів гривень збитків: проти директорки hromadske відкрили кримінальне провадження через її роботу в УКФ
Найбільше претензій у аудиторів до грантової підтримки, мовляв, потрібні КВЕДи не стоять перші в списку в державному реєстрі.

Про це на своїй сторінці у фейсбук повідомила ексдиректорка Українського культурного фонду та директорка hromadske Юлія Федів

Вона написала, що поки що не може описати всього, що відбувається, оскільки сама тільки вчора ознайомилась з матеріалами ревізії УКФ за останні три роки.

За її словами, Державна аудиторська служба України перевірила інституційну підтримку та гранти (153 сторінки акту з 210) трьох років роботи УКФ. Вони виявили там порушень на 57 678 337,2 грн.

«За три роки діяльності в основному перевіряли інституційну підтримку та гранти (153 сторінки акту з 210), як і просила Наглядова рада, члени якої знали про результати ревізії ще до їх офіційного оприлюднення. Але про це трохи нижче. Найбільше та наймасовіше порушення: КВЕДи заявників. Потрібні КВЕДи не стоять перші в списку в державному реєстрі – значить грантоотримувач не є представником креативної індустрії, а Фонд неефективно та нецільовим шляхом використав кошти», – написала вона. 

Вона вказала, що ці аргументи схожі до тих, які «півроку тому хотіла використати ефемерна спілка концертних індустрій». Крім того, зауважень до проведених заходів грантоотримувачів немає. 

«На думку ДАСУ винна в усіх цих порушеннях тільки я – адже я підписала договір. Договір, який пройшов кілька етапну перевірку Фонду, отримав схвалення Наглядової ради та погодження МінКульту. Проте виглядає це так: Фонд допустив порушення, але оскільки пані Федів підписала договір, то вона вчинила порушення. Але пояснення ми у неї брати не будемо – бо вона звільнилась», – пише Федів.

Наприкінці вона пише, що це тільки початок великого і затяжного протистояння.

Нагадаємо, що hromadske з 19 липня 2021 року очолила перша керівниця Українського культурного фонду Юлія Федів. Її обрало правління ГО «Громадське Телебачення».

Фото: Force News

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY