detector.media
24.09.2021 13:50
Колізія із правками: НАЗК не в курсі, що має вести реєстр олігархів
Колізія із правками: НАЗК не в курсі, що має вести реєстр олігархів
Олександр Новіков: У випадку, якщо президент підпише цей закон, НАЗК буде змушено його виконувати.

Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков зазначив, що з НАЗК ніхто не консультувався під час написання законопроєкту про олігархів. 

У коментарі «Українській правді» Новіков зазначив, що у «НАЗК» наразі немає фінального тексту закону, який проголосувала Рада.  

«Але, судячи з публічної інформації, наразі в законі містяться дві протилежні норми: одна каже, що до Реєстру олігархів осіб вноситиме РНБО, інша - що НАЗК. Оскільки верховенство права – одна з базових цінностей команди НАЗК, ми завжди керуємося буквою закону», – каже Новіков.

У випадку, якщо президент підпише цей закон, НАЗК буде його виконувати.

«Однак, на нашу думку, такі протилежні норми мають бути усунені», – додав Новіков.

Пізніше пресслужба НАЗК повідомила, що Реєстр декларацій НАЗК готовий для включення до нього декларацій олігархів, а підрозділи, які відповідають за перевірку декларацій, готові до їх перевірки.

23 вересня Верховна Рада проголосувала за законопроєкт про олігархів з поправками, які суперечать одна одній.

Зокрема, одна з ухвалених правок покладає функцію визнання людини олігархом на РНБО, інша, запропонована спікером Дмитром Разумковим – на НАЗК.

Голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики нардеп «Слуги народу» Данило Гетманцев заявив, що у парламентарів є два варіанти вирішення колізії в законі про олігархів.

Фото: НАЗК/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY