detector.media
23.09.2021 14:20
Вбивцю журналіста Веремія засудили до 8 років в'язниці за викрадення та катування активіста Майдану
Вбивцю журналіста Веремія засудили до 8 років в'язниці за викрадення та катування активіста Майдану
Адвокат постраждалої сторони вважає вирок справедливим.

Юрію Крисіну, якого раніше визнали винним у вбивстві журналіста В'ячеслава Веремія, також оголосили вирок у справі про викрадення та катування активіста Революції гідності у 2014 році. Про це повідомила прокурорка Офісу генерального прокурора Юлія Малашич.

Дарницький районний суд засудив Крисіна до 8 років позбавлення волі.

Адвокат постраждалих Павло Дикань повідомив Суспільному, що вважає вирок Крисіну «справедливим».

«Фактично, Крисін був організатором цих дій і координатором, які відбувалися з 21 на 22 січня за участю київських "тітушок", "Оплоту" і всіх інших. І, незважаючи на те, що він у цей час знаходився на Мальдівах, фактично, суд встановив що за його вказівками відбувалися ці дії в тому числі викрадення мого потерпілого (Владислава Іваненка – ред.). Тому, це складна справа, але суд розібрався і виніс вирок який на мою думку дуже справедливий», – розповів він.

Нагадаємо, Верховний Суд 10 вересня 2019 року підтвердив вирок у вигляд позбавлення волі строком на п’ять років Юрію Крисіну у справі про вбивство журналіста газети «Вести» В’ячеслава Веремія. Журналіст був побитий і отримав смертельне вогнепальне поранення в ніч на 19 лютого 2014 року на перехресті вулиць Володимирської та Великої Житомирської у Києві. В’ячеслав помер у лікарні швидкої допомоги.

Крисіна суд визнав одним із нападників на Веремія. У грудні 2017-го Шевченківський суд Києва дав йому 4 роки умовно. Після цього медійники та правозахисники виступили із заявою, у якій наполягали на повному та об’єктивному дослідженні справи Крисіна. 13 червня 2018 року Апеляційний суд скасував рішення Шевченківського суду, змінивши вирок на 5 років тюрми. 

У липні Дарницький районний суд міста Києва звільнив Юрія Крисіна від кримінальної відповідальності за трьома статтями у справі про викрадення та катування активістів у січні-лютому 2014 року через те, що сплили строки давності.

Фото: Радіо Свобода

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY