detector.media
22.09.2021 20:27
230 тисяч мешканців тимчасово окупованих територій Донецької/Луганської області «голосували» на російських виборах – Денісова
230 тисяч мешканців тимчасово окупованих територій Донецької/Луганської області «голосували» на російських виборах – Денісова
Безпосередньо перед голосуванням їм роздавали російські паспорти.

Участь у виборах до російської Держдуми 17-19 вересня взяли 230 тисяч мешканців тимчасово окупованих територій Луганщини та Донеччини. Про це написала омбудсманка Людмила Денісова у телеграмі. 

Вона вказує, що цих людей примусово паспортизували для цього, перш ніж відвозити на дільниці.

Ще 150 тисяч працівників бюджетної сфери та студентів, за обов’язкової реєстрації на російському порталі «Держпослуги», голосували у 255 «інфоцентрах» на Донеччині та у 141 – на Луганщині.

До слова, саме електронне голосування російська опозиція та спостерігачі вважають одним з основних інструментів фальсифікацій на цих виборах, який перевернув результат, пише російська служба «Радіо свобода». 

Незалежний електоральний аналітик Сергій Шпількін вважає «аномальними» від 12 до 14 мільйонів голосів (це приблизно половина всіх голосів за провладну партію «Єдина Росія», яка нібито набрала близько 27 млн голосів в цілому) зі 107 млн голосів зареєстрованих виборців.

На території тимчасово окупованого Криму незаконно працювало понад тисяча виборчих дільниць, продовжує Денісова. Багатьох бюджетників змушували голосувати насилу. В якихось місцях виборцям доводилось фотографувати свій бюлетень «з правильним вибором» для звітності.

«Проведення виборів на тимчасово окупованих територіях України є грубим порушенням загальновизнаних принципів і норм міжнародного права, насамперед щодо поваги до суверенітету, територіальної цілісності та непорушності кордонів України, закріплених у Статуті Організації Об’єднаних Націй, Заключному акті Наради з безпеки та співробітництва в Європі (Гельсінський заключний акт), Статуті Ради Європи, Меморандумі про гарантії безпеки у зв’язку з приєднанням України до договору про нерозповсюдження ядерної зброї (Будапештському меморандумі)», – написала вона.

Крім того, сьогодні Верховна Рада України прийняла Постанову «Про Заяву Верховної Ради України щодо нелегітимності виборів депутатів Державної Думи Російської Федерації 2021 року». За це проголосували 322 народні депутати.

Німеччина заявила, що не визнає проведення виборів у Державну думу РФ на території окупованого Криму, пише «Укрінформ». Про це заявила представниця федерального уряду Ульріке Деммер.

Нагадаємо, що в Росії протягом трьох днів тривали вибори у Держдуму та місцеві законодавчі органи. Спостерігачі фіксували процедурні порушення, вкиди та перешкоджання своїй діяльності

Також ЗМІ писали про мешканців окупованих територій Донеччини та Луганщини, яких звозили в Ростовську область, видавали російські паспорти та одразу везли на дільниці для голосування.

РНБО раніше заявила, що у зв'язку з незаконним проведенням виборів на території окупованих українських територій вводить санкції проти всіх причетних та організаторів: чиновників, спостерігачів, журналістів та ін. Це 53 члени територіальних виборчих комісій, 33 кандидати в Держдуму

У неділю, 19 вересня, в останній день російських виборів до Держдуми та місцевих законодавчих органів, на сайт «Нової газети» здійснили кілька DDoS-атак.

Фото: tadviser.ru

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY