detector.media
22.09.2021 18:36
Суд відкрив провадження щодо анулювання ліцензії одного з каналів Мураєва
Суд відкрив провадження щодо анулювання ліцензії одного з каналів Мураєва
Нацрада зафіксувала використання мови ворожнечі під час ефіру.

Окружний адміністративний суд міста Києва (ОАСК) ухвалив відкриття провадження у справі щодо анулювання ліцензії на мовлення для телеканалу «Наш 365» за позовом Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, йдеться на сайті суду. 

Суд ухвалив таке рішення, ознайомившись з позовною заявою і доданими до неї матеріалами. Справа розглядатиметься за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін.

Як йдеться у рішенні Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, неодноразово гість студії висловлював твердження про неповноцінність українців, принижував їх за ознаками ментальних здібностей: «сільський блазень», «типа такой дурник», «историю придурковатую», «бидло по-польски», «не превратили в скот», «Бесагон», «эсэсофилами и любами», «прекратить безумную Конституцию» тощо.

Раніше регулятор призначив перевірку обом каналам Мураєва «Наш» та «Максі ТВ» через висловлювання Олени Лукаш та Андрія Пальчевського. За результатами перевірки, Нацрада виявила у висловлюваннях гостя та ведучих мову ворожнечу та дискримінацію.

Нагадаємо, що Національна рада з питань телебачення та радіомовлення винесла попередження каналу «Наш» (юридична особа ТОВ «Наш 365») через мову ворожнечі під час ефіру, де гостем був Андрій Пальчевський.

Крім того, ОАСК відкрив ще одне провадження за позовом Національної ради з питань телебачення та радіомовлення щодо анулювання ліцензій каналу «Максі ТВ» (юридична особа ТОВ «Наша Прага»).

Раніше ДМ аналізував можливі причини радикалізації риторики в ефірі телеканалу Євгенія Мураєва.

Фото: фейсбук Пальчевського

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY