detector.media
21.09.2021 09:41
Звільнено заступника голови Нацполіції, який керував слідством у справі Шеремета – «Слідство.Інфо»
Звільнено заступника голови Нацполіції, який керував слідством у справі Шеремета – «Слідство.Інфо»
Євген Коваль вважає, що причина його звільнення – політична.

Перший заступник голови Нацполіції Євген Коваль, який очолював слідчо-оперативну групу у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета подав декларацію перед звільненням із посади. Про це повідомляє «Слідство.Інфо» з посиланням на держреєстр декларацій та коментар самого Коваля.

У коментарі «Слідству.Інфо» Коваль заявив, що вважає своє звільнення політичним.

«Причина звільнення напевно політична. Бо по роботі питань немає», — відповів він журналісту у WhatsApp.

Коваль не пояснив, кому могло бути вигідним його звільнення: «Відверто не знаю. Просто звільнили».

За даними Нацагентства з питань запобігання корупції, декларацію перед звільненням подають впродовж 20 робочих днів після звільнення. Декларація Коваля подана 14 вересня.

Згідно з декларацією Коваля, його останнім робочим днем було 20 серпня 2021 року, він також отримав понад 830 тисяч гривень виплат після звільнення.

Коваля призначили першим заступником керівника Нацполіції у вересні 2019 року. Перед цим він очолював Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції. Як перший заступник голови Нацполіції Коваль також очолював кримінальну поліцію і керував слідчо-оперативною групою, що розслідувала вбивство журналіста Павла Шеремета.

У грудні 2019 року Коваль вів брифінг, під час якого підозрюваними у вбивстві Шеремета назвали ветерана АТО Андрія Антоненка, лікарку та волонтерку Юлію Кузьменко та котрактницю ЗСУ Яну Дугарь. Матеріали слідства викликали чимало запитань у громадськості, Антоненко, Кузьменко і Дугарь відкинули всі обвинувачення. 

Антоненко зараз перебуває під цілодобовим домашнім арештом, Дугарь звільнена під заставу, Кузьменко змінили запобіжний захід з цілодобового домашнього арешту на нічний (з 23:00 до 06:00).

Сам Коваль неодноразово ставав фігурантом журналістських розслідувань. 

У лютому 2020 року журналісти Bihus.Info повідомляли, що Коваля з-під будинку забирає водій на дорогому позашляховику Тoyota Land Cruiser 200, якого не було у декларації. Після цього проти журналістів Bihus.Info відкрили кримінальне провадження і допитали редакцію.  

Фото: Нацполіція

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY