detector.media
18.09.2021 17:19
Потураєв запропонував позбавляти парламентських кореспондентів акредитації за «прогули»
Потураєв запропонував позбавляти парламентських кореспондентів акредитації за «прогули»
На його думку, якщо журналіст понад рік не був у Верховній Раді, то акредитація йому не потрібна.

Голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики та народний депутат від «Слуги народу» Микита Потураєв запропонував позбавляти акредитації парламентських журналістів, якщо вони рік не відвідували Верховну Раду.

Таку думку він висловив на національній конференції National media talk, пише «Укрінформ».

«На сьогодні у Верховній Раді акредитовано 3000 працівників медіа. Ви не думаєте, що це трохи дивно?.. Наскільки я прочитую закон, наскільки я знаю, ніщо не заважає не на вході фільтрувати (позбавляти акредитації кореспондентів - ДМ), а в процесі, бо є вже безліч технічних можливостей, які дозволяють фільтрувати. Наприклад, людина отримала акредитацію, вона протягом року жодного разу не була у Верховній Раді. Тоді навіщо акредитація? Це (позбавити акредитації - ДМ) порушення закону? Ні, я такого не пам’ятаю. Людина акредитована в парламенті. Що це означає? Що людина – парламентський кореспондент. Це робота чи ні? Якщо людина акредитована на роботу і не виконує цю роботу, то що варто зробити з цією акредитацією?» – сказав він.

Водночас він зауважив, що рішення щодо регулювання процесу надання або позбавлення парламентської акредитації має ухвалювати керівництво Верховної Ради, відповідальні органи, зокрема пресслужба.

Нагадаємо, що спікер ВР Дмитро Разумков 6 вересня сказав, що для журналістів частково відкриють кулуари. Пускатимуть до 40 осіб.

Фото: сайт президента України

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY