detector.media
17.09.2021 11:15
Два українські фільми відібрано до участі у кіноринку Connecting Cottbus у Німеччині
Два українські фільми відібрано до участі у кіноринку Connecting Cottbus у Німеччині
Це один із найвпливовіших ринків копродукції, що має орієнтацію на кіно Східної Європи.

Два українські фільми відібрано до участі у європейському кіноринку Connecting Cottbus, який проводиться під час Film Festival Cottbus у німецькому Котбусі. Про це повідомляє пресслужба Держкіно.

Так, стрічка Марини Ер Горбач «Клондайк» буде представлена у секції work in progress cocoWIP 2021, а кінопроєкт Нарімана Алієва Ortalan – у секції пітчингів cocoPITCH 2021.

Соціальна драма «Клондайк» розповідає про три дні з життя родини, яка опинилась перед складним питанням: чи можуть близькі люди з різним минулим іти у спільне майбутнє. Однією з драматургічних ліній фільму є події, пов‘язані з катастрофою літака МН-17 в липні 2014 року.

Головні ролі у фільмі виконали: Оксана Черкашина, Сергій Шадрін і Олег Щербина.  Виробництво компанії Kedr Film. Кінопроєкт став одним із переможців 11-го конкурсного відбору Держкіно.

Кінопроєкт Нарімана Алієва Ortalan присвячений депортації кримських татар у травні 1944 року. За сценарієм, юнак Ісмаїл, повернувшись із гір у рідне село Орталан, зустрічає його порожнім. Розгублений, він вирушає на пошуки своєї сім’ї та відповідей.

Проєкт став одним із переможців 17-го конкурсного відбору Держкіно. Зйомки заплановано на літо 2022 року.

Film Festival Cottbus відбуватиметься з 2 до 7 листопада 2021 року. Кіноринок пройде онлайн 3-5 листопада 2021 року.

Інтерв'ю Марини Ер Горбач для «Детектора медіа» читайте тут.

Фото: пресслужба

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY