detector.media
16.09.2021 15:19
Нацрада перевірить дві регіональні компанії через порушення правил мовлення у дні жалоби
Нацрада перевірить дві регіональні компанії через порушення правил мовлення у дні жалоби
Перевірки призначені через «мажорні пісні», відсутність хвилини мовчання і зображення свічки.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення призначила перевірки двом телерадіокомпаніям ТОВ «Дані-Теплоцентр», м. Балаклія Харківської області (позивні «Дані») і ТОВ «Телекомпанія СТС» (логотип «СТС») через те, що виявила в їх ефірі ознаки порушення правил мовлення у дні жалоби. Таке рішення регулятор прийняв на засіданні 16 вересня

Моніторинг зафіксував ознаки порушень мовлення 29 серпня, коли відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави.

За інформацією регулятора лише дві компанії в цей день недотримались правил. Як засвідчили результати моніторингів телерадіокомпаній, майже всі вони цього року відповідально поставилися до вшанування цього пам’ятного для нашої країни дня.

В ефірі радіостанції «Дані» звучали пісні «мажорного звучання»: «Кохання-зітхання» («Любовь-морковь»), виконавицею якої є Оля Полякова, та «Зроби мені хіп-хоп» у виконанні гурту «Танок на майдані Конґо». Окрім того, радіокомпанія транслювала аудіовізуальний твір «Удвох» («Вдвоём») у виконанні Наргіз та Максима Фадєєва, прізвище якого внесено до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

Телеканал  «СТС» з Сум цього дня не оголосив хвилини мовчання о 12.00 та не поширював інформації про день пам’яті у проміжку часу між 06:00 та 12:30. Також у проміжках з 06:00 та 12:30 на екрані не було палаючої свічки.

Нагадаємо, на цьому ж засіданні Нацрада взяла до уваги порушення телеканалу «Рада» під час мовлення у День пам’яті дітей, які загинули під час збройної агресії Російської Федерації, і не оголосила компанії попередження.

Фото: відкриті джерела 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY