detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
16.09.2021 14:14
Полтавський канал, який купив власник «Радіо П’ятниця», переоформив ліцензію
Полтавський канал, який купив власник «Радіо П’ятниця», переоформив ліцензію
Канал хоче стати всеукраїнським. Однак члени Нацради радять не порушувати концепцію мовлення місцевого каналу.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення переоформила ліцензію полтавського каналу «Центральний» (юридична особа ТОВ «Студія «Місто») через зміну власника. Таке рішення регулятор прийняв на своєму засіданні 16 вересня.

Кінцевий бенефіціарний власник компанії Денис Козлітін, якому належить «Радіо П’ятниця». Як вже писав «Детектор медіа», він придбав компанію у липні 2021 року. На її базі він має намір побудувати всеукраїнський проєкт, тому зраз компанія переводить студію у Київ.

Генеральний директор каналу Антон Озадовський під час засідання зазначив: «Ми придбали цей актив недавно, але хочемо перевести його в Київ. Поки що студія та корпункт залишаються у Полтаві. Ми маємо плани працювати у Києві і взяти участь у конкурсі на мовлення у мультиплексі». Певно мова йде про конкурс на мовлення у державному мультиплексі МХ-7.

До кінця року, за його словами, канал вестиме регіональне мовленя, а далі буде «щось змінювати на краще». Також він додав, що після реорганізації люди залишились, «але не всі». Нагадаємо, за інформацією інтернет-видання «Полтавщина», частині колективу запропонували звільнитись за згодою сторін, а іншим продовжити працювати у Києві.

Член Нацради Олександр Ільяшенко висловив побажання новому керівнику каналу: «Коли робитимете покращення не забувайте, що ви місцевий канал і зараз мовите у МХ-5. Тому не порушуйте концепцію мовлення».

Нагадаємо, у липні ТОВ «Інвестиції в розвиток», яке належить власнику «Радіо П’ятниці» Денису Козлітіну, придбало полтавський канал «Центральний» (юридична особа ТОВ «Студія «Місто»). 

Згідно відкритої фінансової звітності канал збитковий (за 2020 рік збиток понад 3,6 млн грн). «Центральний» мовить у Полтаві з 2001 року. Канал має ліцензії на супутникове та цифрове мовлення. Новим генеральним директором каналу став Антон Озадовський, який очолює «Радіо П’ятницю».

Ілюстрація: Скріншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY